― Marketing ―

Plenković: Čestitao sam Čoviću, pozdravljamo izmjene izbornog zakona

- Marketing -

Premijer Andrej Plenković večeras je na Twitteru objavio kako je upravo razgovarao s Draganom Čovićem, liderom HDZ-a BiH te mu čestitao na izbornim rezultatima.

HDZ BiH i kandidati HNS-a BiH, kao i Borjana Krišto dobili su uvjerljivu podršku hrvatskih birača u BiH – objavio je Plenković.

Pozdravljamo intervenciju visokog predstavnika Christiana Schmidta u Ustav Federacije BiH i Izborni zakon. U tome smo ga cijelo vrijeme podržavali nakon što nisu uspjeli pregovori političkih aktera u BiH te smo vodili razgovore sa svim zemljama – naveo je premijer, pa dodao: “Izmjene osiguravaju politički opstanak Hrvata i pridonose ostvarivanju legitimne zastupljenosti u Domu naroda i Vladi Federacije BiH.

- Marketing -

Poslije izbora potrebno je da politički akteri nastave razgovore kako bi se osigurala ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda i u Predsjedništvu. Ponovno svjedočimo tome da su Bošnjaci preglasali Hrvate, što narušava funkcionalnost BiH i skladne odnose konstitutivnih naroda – objavio je Plenković, piše Hayat.ba

- Marketing -