15.7 C
Kakanj
Nedjelja, 13 Juna, 2021

Platforma za progres uputila otvoreno pismo Denisu BećirevićuPoštovani gospodine Bećirević, ovim putem želimo da izrazimo zadovoljstvo i podršku zbog pozivanja svih stranaka građanske orijentacije u tzv. „Pokret za odbranu nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalog integriteta Bosne i Hercegovine“.

Platforma za progres je, o čemu je javnost obaviještena, prije nekoliko mjeseci pokrenula razgovore sa istim ciljem. Na te razgovore smo pozvali sve političke stranke građanske orijentacije, uključujući i onu kojoj Vi pripadate, sa čime ste vjerujemo upoznati iako se SDP tek treba odazvati na taj poziv koji je prihvatilo deset drugih stranaka. Razgovori i pregovori su u toku, zbog čega nam je izrazito drago što vidimo da i u vašim redovima imamo istomišljenike koji su ipak spremni potisnuti individualne i grupne stranačke interese i koji su spremni stati u jedan front odbrane gore navedenih, krucijalnih faktora opstanka naše jedine Bosne i Hercegovine.

Platforma za progres će se svakako odazvati na poziv SDP – a da učestvuje u razgovorima o jedinstvenom nastupu u entitetu Republika Srpska na Općim izborima 2022. godine.

Niko više nema pravo stajati po strani dok postoje sile unutar, ali i izvan granica naše države koje žele nasrnuti na njeno međunarodno priznanje, suverenitet, nezavisnost i teritorijalni integritet. Svi mi kao građanke i građani ove države dužni smo braniti nabrojano.

S tim u vezi, pozivamo Vas i SDP BiH da nam se pridružite u stvaranju zajedničkog fronta i, kako ste naveli, „bloka za odbranu nezavisne i nedjeljive države Bosne i Hercegovine i bloka antidržavnih , antiustavnih, separatističkih elemenata.”

U nama za poteze poput ovih, svakako imate podršku. Zaista, kao što ste i sami rekli, „uradimo to danas, da sutra ne bi bilo kasno!”

 

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO