0.3 C
Kakanj
Ponedjeljak, 25 Januara, 2021

Platforma za progres Kakanj: Budi primjer koji želiš vidjeti!

Mladi politički subjekt u Bosni i Hercegovini Platforma za progres prvi put je kao politička organizacija pojavila se na proteklim lokalnim izborima. Ove godine izašla je sa  324 kandidata u 36 lokalnih širom Bosne i Hercegovine.

Platformu za progres osnovao je Mirsad Hadžikadić, bosanskohercegovački i američki univerzitetski profesor, doktor računarskih nauka i direktor instituta za kompleksne sisteme Univerziteta Sjeverne Karoline u Charlotti.

Platforma za progres osnovana je i u Kaknju gdje je na proteklim izborima nastupila sa svojih pet kandidata koji nisu uspjeli preći izborni prag, odnosno bez dovoljnog broja glasova za ulazak u Općinsko vijeće Kakanj.

U posljednjih nekoliko dana burno je na političkoj sceni u Kaknju zbog ponovnog brojanja glasačkih listića za određena biračka mjesta.

Na svojoj stranici Platforma za progres Kakanj objavila je sljedeći status:

  • Borba protiv korupcije je kada ne tražiš i ne nudiš mito, protuuslugu za nezakonitu aktivnost, ne činiš ništa što tebe stavlja u bolji položaj u odnosu na druge i mimo je zakona. Da bi to bilo sprovodivo, realno i praksa, a ne izuzetak, potrebna je efikasna primjena odgovarajućih zakona i neometan rad različitih inspekcija, tužilaštva i agencija za provođenje zakona. Samo njihov efikasan i nepristrasan rad garantuje sprovođenje vladavine prava. Ipak, sve počinje od pojedinca. Budi primjer koji želiš vidjeti!

Usljed gore pomenutih dešavanja, „komešanje“ je počelo u političkim krugovima zbog sumnje da je status ustvari poruka.

Međutim, ako je suditi po dosadašnjim objavama Platforme za progres u Kaknju koji su i do sada obilježavali značajne datume, vjerujemo da se radi o objavi koja obilježava Međunarodni dan borbe protiv korupcije.

Ovaj dan obilježava se od 9. decembra 2004. pošto su godinu dana ranije UN usvojile Konvenciju protiv korupcije.


(Kakanj-X)

 

 

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO