Pivo ne goji! Evo koje alkoholno piće ima najviše kalorija, izbjegavaj ga, miješanje je najveći problem!


Ukoliko ste se pitali koliko alkohol goji i u kojoj mjeri možete da pijete, evo odgovora. Zapravo nije toliko problem u kalorijama koje sadrže alkoholna pića, već u tome šta će uslijediti nakon što popijete nekoliko čašica. U tom slučaj, otvara se apetit i glad je neminovna, a tada može da vam se desi da pojedete mnogo više nego što vam je potrebno, a uz to još može da se desi da poželite upravo hranu koja je zabranjena, brzu hranu koja je ukusna i tu počinje začarani krug.

- Marketing -

Pivo

Smatra se da je pivo najveći neprijatelj vitkog struka, pa čak postoji i izraz “pivski stomak” koji to potvrđuje. Ipak, krigla piva sadrži 170 kalorija, ali je problem u tome što se rijetko ko zadrži na samo jednoj. Čak i neki stručnjaci tvrde da samo pivo neće dovesti do gojaznosti, već hrana koju unosimo nakon nekoliko čaša ovog napitka.

Ako ste ljubitelj piva, obavezno birajte ona svjetla, jer u sebi sadrže dosta manji procenat kalorija nego tamna. Takođe, držite se dalje od piva iz domaće proizvodnje, jer njihova kalorijska vrijednost može biti duplo veća nego kod industrijskih.

Žestoka pića

U narednom periodu očekuju nas razne proslave i svadbe na kojima se načešće konzumiraju žestoka pića poput viskija, vodke ili rakije. Ona su takođe neprijatelji svake dijete, jer iako imaju oko 50 kalorija, u sebi sadrže dosta alkohola koji goji. Izbjegavajte ova kratka pića na slavljima, a umjesto njih odaberite neku drugu opciju koja manje utiče na figuru.

Kokteli i džin tonik

Pića koja najviše goje definitivno su miješana pića poput raznih koktela. U njima, osim alkohola, postoji i velika količina slatkih sirupa i sokova, što ih doslovno čini kalorijskom bombom. Činjenica da jedna čaša koktela može da sadrži preko 300 kalorija daje vam dobru smjernicu da se držite podalje od ovog alkoholnog napitka.

Ništa bolja opcija nisu ni mešavine pića poput džin tonika jer se i sam tonik izrađuje od kukuruznog sirupa koji je prepun fruktoze. Da bismo vam dočarali koliko fruktoza goji, reći ćemo vam samo da se ona nalazi i u koka koli. Dakle, ako baš volite napitke od džina, bolja opcija je da ga miješate sa kiselom vodom u koju ste dodali malo limunovog soka.

Šampanjac

Iako je šampanjac piće koje se najviše forsira na proslavama kao što je Nova godina, postoji dosta ljubitelja koji u njemu uživaju i tokom ostatka godine. Ovo je zaista dobra odluka, jer jedan decilitar šampanjca sadrži svega 80 kalorija. Osim što ne goji, šampanjac je i veoma dobar za cjelokupno stanje organizma, jer poboljšava zdravlje srca, koži daje ljepši izgled, a utiče i na bolje raspoloženje i smanjuje depresiju.

Vino

Ako zaista želite da izgledate savršeno, a ne želite da se ugojite vaš saveznik biće – vino. Ono ne samo da ne utiče na težinu, već su nedavne studije dokazale da žene koje redovno piju ovo piće imaju manje masnih naslaga nego one koje ne konzumiraju alkohol. Zato natočite sebi čašu crnog ili bijelog vina i uživajte u druženju sa svojim prijateljima bez ikakvog osjećaja krivice ili bojazni da ćete se imalo ugojiti, piše “Srbija Danas“.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano