Pismo običnog navijača: Sergeje, Turčine!

Na oficijelnoj Facebook stranici nekadašnjeg kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergeja Barbareza osvanuo je odličan tekst običnog bh. navijača.

Tekst vam prenosimo u cijelosti:

“Ime Sergej gotovo podjednako koriste i Srbi i Hrvati,dok se ono za Bošsnjake do sada nije vezalo. Bi tako od pamtivjeka. E kako je u postratnoj Bosni sve moguće, tako od prije neki dan, Bošnjaci dobiše “svog”Sergeja.

Doduše, ne ide u džamiju, ne posti Ramazan, ali je musliman. Vela havle-Sergej, a musliman?!

Da bi sve bilo u taktu ove lude zemlje, sve mora biti i zapetljano. Pa tako ovaj Sergej i ne zna da je postao musliman, a i ne pada mu napamet takvo što. Al šta je tu je. Jest musliman i “Bog”. Jer samo u ovoj nacionalizmom zatrovanoj zemlji, čovjek nije što on misli da jest, već što politika i sila kažu da jest.

Presutna svinjarija Fudbalskog saveza nalaze da sljedećeg selektora biraju Srbi i Hrvati…..zadnji bi iz plemena Bošnjaka i da se Vaha džabe nudi nema mu hajra. Princip inata. Naš najbolji kapiten svih vremena bi….al ima falinku…..voli Bosnu i ovakvu nakaradnu i oduvijek se time dičio…..i tako Sergej posta “Turčin”.

Patriotizam ima svoju cijenu….koliko god imaš onih koji te vole, min. isto imaš i onih koji te mrze.

Samo zato što ovoga puta “MRŽNJA” bira…..naš Sergej-nema šanse!, navodi se.

Haber/Sport.ba

Comments are closed.