7.9 C
Kakanj
Četvrtak, 21 Januara, 2021

Pisma naših čitatelja: Beba zaključana u automobilu

Jedan naš sugrađanin pisao nam je o jednoj tužnoj sceni koju je danas zabilježio u gradskoj jezgri Kaknja, na parkingu.

Podijelio bih sa vama nešto što me danas zgrozilo, naime na parkingu prolazeći pored jednog auta čuo sam plač, te u autu ugledao bebu, po slobodnoj procjeni staru tek nekoliko mjeseci, zaključanu i samu. Osvrčući se na sve strane i tražeći bilo koga ko pazi na to auto uvidjeh da nema nikoga na vidiku. Tek nakon pola sata, kada sam već htio da zovem policiju, pojavio se bračni par, odnosno dvoje djece od dvadesetak godina. Vaš apel bi sigurno popravio razmišljanje mladih roditelja kojima se eto tu i tamo potkrade neka greška, greška koja nekog našeg malog sugrađanina može da košta života”.

Zaista, ovakve situacije su zabrinjavajuće i ne smiju se događati, i po zakonu su zabranjene i oštro se sankcionišu. Zato upozoravamo roditelje da nikada ne smiju djecu samu ostavljati u automobilu, niti na vrućinama, niti na hladnoći, niti u bilo kojoj drugoj situaciji. To ne smiju činiti ni kada su djeca u odraslijoj dobi jer u toj situaciji mogu pokrenuti automobil, dakle svaka situacija može prouzrokovati tragediju.

Sve građane koji primijete djecu zaključanu u automobilima pozivamo da odmah pozovu policiju na 122. (Press Općine Kakanj)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO