Photogallery: Zajednički iftar za 3000 Kakanjaca na stadionu Rudara

Prvi put u historiji općine Kakanj je na stadionu gradskog fudbalskog kluba Rudar Kakanj je organizovan zajednički iftar za 3000 Kakanjaca. Organizator ovog jedinstvenog događaja, za koji se nadaju da će prerasti u tradiciju je općina Kakanj u saradnji sa velikim brojem kakanjskih privrednika koji se odazivaju na skoro sve društvene aktivnosti koje sprovodi općina Kakanj.

Program zajedničkog iftara je vodio kakanjski glumac Mirza Mušija, dok su pjesmom i ilahijama građane Kaknja počastili članovi hora „Bostan“, Haris Kulović i Denial Ahmetović. Prigodan govor je održao glavni imam MIZ-a mr.Sulejman ef.Čeliković. Ispred organizatora zajedničkog iftara za 3000 Kakanjaca se obratio općinski načelnik Nermin Mandra riječima:

„Braćo i sestre, dragi gosti, Selam alejkum i dobro večer. Prije svega hvala dragom Bogu koji nam je podario večeras ovu noć bez kiše pa da se u ovom broju možemo okupiti na stadionu FK Rudar. Mi smo do podne imali veliku brigu gdje da ovo organizujemo upravo zbog najave kiše, ali hvala Bogu vrijeme nas je poslužilo i zbog toga sam neizmjerno sretan da pored ovog zajedničkog iftara možemo uživati u ovom lijepom vremenu. Želim zahvaliti onima bez kojih ovog zajedničkog iftara ne bi bilo, to su naši privrednici, veliki broj njih koji su suorganizatori ovog zajedničkog iftara zajedno sa Općinom i ja im se od srca zahvaljujem. Oni su tu i kada treba pomoći Domu kulture, našim sportistima, oni su tu gdje god zatreba za našu lokalnu zajednicu i evo i večeras su tu. Oni su ključni što se ovaj iftar desio. Hvala i vama koji ste izdvojili svoje vrijeme da se družimo i nadam se da će ovo postati tradicija da se i u narednim godinama družimo zajedno.“

[doptg id=30]

Nada organizatora je da se zajednički iftari organizuju i ubuduće, a u tome svakako da će svoj doprinos dati kakanjski privrednici.
Ovogodišnji, prvi zajednički iftar su organizovali: Općina Kakanj, RMU Kakanj, Delibašić poliuretani, MGM Farm, Nova trgovina S, Transport Kakanj, Kakanj cement, JP Elektroprivreda BiH – Termoelektrana Kakanj, JP Vodokom, DSM Trade, Silvestra Kakanj, Kakanj petrol, Trgošped, JP Grijanje, Beged, Delta petrol.

kakanj-x/ foto: Melisa Mioč i Emerin Ahmetašević

Možda vam se svidi

Comments are closed.