Petak dan D za Velež

Popularno

Povezano


Nakon izrečenih kazni Disciplinske komisije FK Velež je uputio pravovremenu žalbu na dresu Saveza uz nadu da će neke odluke biti preinačene.

- Marketing -

Kako SportSport.ba saznaje sjednica Apelacione komisije će biti održana u petak kada će biti donesena i konačna odluka po pitanju žalbe mostarskog kluba.

Utakmica igrana 21. septembra na stadionu Rođeni je prekinuta u samom finišu kada je Borac zabio gol za 0:2 i tako nakon što su navijači domaćina utrčali u teren.

Takmičarska komisija je odlučila da susret bude registrovan službenim rezultatom 0:3, što i ne pravi neku razliku za Velež jer bi poraz vjerovatno bio upisan i na terenu.

Disciplinci su kaznili Velež sa 10.000 KM te oduzimanjem tri boda, stadion Rođeni je suspendovan na šest utakmica, dok je predsjednik Šemsudin Hasić kažnjen sa zabranom obavljanja funkcija u nogometu u trajanju od 2 godine.

Nezvanične informacije govore da će Veležu vrlo vjerovatno biti vraćena tri boda, koja su prethodno zasluženo osvojena na terenu.

Vrlo lako bi se moglo desiti da bude i ukinuta suspenzija stadiona Rođeni. Velež bi domaće utakmice mogao igrati na svom stadionu, ali bez prisustva publike.

Inače, i Hasić lično je uputio žalbu na svoju kaznu, pa se ne isključuje mogućnosti i da (do)sadašnjem prvom čovjeku mostarskog velikana bude skraćena suspenzija, prenosi Sportsport.ba.

- Marketing -

Najnovije