Peta akcija ''Bajramske radosti'' – Bajramluk od preko 2000 KM usrećio brojne porodice

Humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava i prehrambenih namirnica za pomoć porodicama koje žive u teškim materijalnim uslovima pod nazivom ”Bajramska radost” još jednom uspješno je realizirana. Proteklih dana je ispred Gradske fontane u Kaknju postavljen štand sa humanitarnom kutijom u koju su građani ubacivali svoje novčane priloge i donirali prehrambene i higijenske namirnice. Također, na samom ulazu u trgovački centar ”Bingo” postavljena je humanitarna korpa, a posjetioci tržnog centra su kupovali prehrambene namirnice i na izlazu ih ubacivali u korpu ”Bajramske radosti”. Peta po redu humanitarna akcija, koju organizuje neformalna grupa ”Bajramska radost”, trajala je od 9 do 17 sati, a zahvaljujući velikom odzivu Kakanjaca i Kakanjki prikupljeno je ukupno 1606,20 KM novca i prehrambenih i higijenskih namirnica u vrijednosti oko 650 KM. Akciju je pomogla i kakanjska firma ”ADS komerc” paketom prehrambenih namirnica u vrijednosti od 100 KM. Akciji su se pridružili i aktivisti Omladinskog udruženja MIZ Kakanj, koji su ustupili svoje prostorije za pripremu paketa i učestvovali u kompletnoj realizaciji akcije. Akciju je pomogla i predstavnica Londonske kompanije „Share2care“ Mirela Ajanović paketom pomoći, nakon što je proteklih dana u posjetila Maglaj i doniravši 30 prehrambenih paketa. Naš portal je ovaj put bio medijski partner ove humane akcije.

[doptg id=35]

”Hvala Bogu, i ovaj put akcija je bila izuzetno uspješna. Uz veliku podršku naših sugrađana, zajedničkim snagama, uspjeli smo da obradujemo 19 porodica paketima sa prehmabenim i higijenskim namirnicama i bajramlucima. Naši sugrađani su svjesni potreba onih koji žive teško i još jednom su se nesebično odazvali pozivu. Prikupljeni novac i namirnice iskoristili smo za pripremu paketa i bajramluka za 19 porodica koje žive u teškoj materijalnoj situaciji, a vrijednost jednog paketa sa bajramlukom je oko 124 KM. Paketi su dostavljeni porodicama u Kaknju, Papratnici, Kujavču, Barama, Sopotnici, Bilješevu, Tršću, Alagićima, Brnju, Ričici, Vehabima, Brežanima i Bijelim Vodama. Paket je sadržavao: brašno (35 kg), ulje (6 l), rižu (5 kg), šećer (5 kg), tjesteninu (8 kesa), eurokrem (500 g), salamu (800 g), tarhanu (350 g), supu (300 g), palentu (800 g), konzerve (3 kom), slatko (3 kom), so (1 kg), začin sa povrćem (500 g), deterdžent za veš (3 kg), deterdžent za suđe (1 l), šampon (1 l), sapun (5 kom) i nekoliko doniranih namirnica, dok je bajramluk sadržavao: kafu (0,5 kg), sok (3 l), keks (350 g) i voće (1 kg). Uz paket namirnica, jednoj porodici sa malom djecom uručeno je i 50 KM novca. Naglasio bih da su namirnice kupljene u marketu kakanjskog privrednika, a sve kupljene namirnice, osim sapuna, su bh proizvodi, što nam je posebno drago.”, rekao je za naš portal koordinator akcije i jedan od osnivača neformalne grupe, Elmedin Delibašić.

”Hvala svim našim sugrađanima koji su na bilo koji način doprinijeli uspjehu akcije, hvala ”ADS”-u na velikodušnoj pomoći i ljubaznoj i strpljivoj usluzi, hvala aktivistima Omladinskog udruženja MIZ Kakanj na pomoći tokom akcije, hvala ekipi Radio Kaknja koji su obavještavali naše sugrađane o akciji u proteklih nekoliko dana, i hvala našim medijskim partnerima, ekipi redakcije internet portala kakanj-x.com koji su nam i ovaj put pružili veliku podršku tokom akcije. Uspjeh akcije i radost i osmijesi obradovanih porodica pripadaju svima nama.”, poručuju iz ekipe ”Bajramske radosti”.

kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.