Povezano

Pet mogućih ozbiljnih razloga zbog kojih su vam stalno hladna stopala


Za vrijeme hladnih zimskih dana najugroženiji dio tijela su stopala. Problem hladnih stopala prilično je česta pojava, a ponekad može biti indikator nekih medicinskih stanja, posebno ako vaši pokušaji da se zagrijete ostanu bezuspješni.

- Marketing -

Hipotireoza je stanje nedovoljno aktivne štitnjače, koja ne proizvodi dovoljno hormona. Ovi hormoni utječu na mnoge organe i pomažu pretvoriti hranu u energiju.

Ako vam je uvijek hladno, posebno stopalima, možda imate hipotireozu. Najbolje je posjetiti doktora ako sumnjate na ovo stanje.

Raynaudova bolest predstavlja stanje u kojem tijelo pretjerano reagira na hladnoću. Kad temperature padnu, možete primijetiti da su vam ruke i stopala ukočeni ili ledeno hladni.

Vaši ekstremiteti također mogu promijeniti boju. Ako postanu blijedi ili plavi, a zatim pocrvene i počnu peckati kad se zagriju, mogli biste imati Raynaudovu bolest.

Posavjetujte se sa svojim liječnikom ako ste zabrinuti i on će vam možda moći preporučiti liječenje.

Hladna stopala također mogu biti komplikacija dijabetesa. Te komplikacije mogu uključivati:

Perifernu neuropatiju: To znači da su živci u vašim stopalima oštećeni i mogu uzrokovati hladnoću u stopalima, dok će temperatura biti normalna za dodir. Periferna neuropatija može biti posljedica autoimune bolesti, nedostatka vitamina, nekih lijekova, alkoholizma i dijabetesa.

Bolest perifernih arterija: Radi se o problemu s cirkulacijom, koji može dovesti do hladnih stopala. Bolest perifernih arterija česta je kod pušača, ljudi s prekomjernom tjelesnom težinom i onih s visokim krvnim pritiskom ili visokim holesterolom.

Uravnotežen, zdrav način života može pomoći u sprječavanju bolesti perifernih arterija. Više tjelovježbe i upravljanje razinama šećera u krvi mogu smanjiti sve simptome.

- Marketing -

Najnovije

Popularno