Povezano

Pet dobrih razloga zbog kojih biste trebali sami otići u kino ili pozorište


Jeste li ikada otišli sami u kino ili pogledati pozorišnu predstavu? Taj čin naučit će vas mnogim pozitivnim lekcijama.

- Marketing -

1. Ne morate uvijek biti okruženi svojim ljudima

Nema sumnje u to da je čovjek društveno biće. No to ne znači da se ponekad ne možete odmaknuti od svog društva i/ili partnera te samostalno raditi neke stvari.

Dapače, samostalno provođenje vremena dio je recepta za uspjeh brojnih odnosa, kako prijateljskih tako i partnerskih. Zato barem jednom mjesečno odlučite sami provesti vrijeme u nekoj aktivnosti koju volite.

2. Dobar je osjećaj samostalno donositi odluke

Kada odlučite sami otići pogledati film ili predstavu, vi ste jedini koji će donijeti odluku o tome šta ćete gledati. Nema kompromisa, nema dogovora s drugima.

Taj mali korak pomoći će vam da i u drugim životnim situacijama budete sigurni u sebe i svoje odluke. Dakako, to će sve teći postepeno, no s vremenom ćete prestati pitati druge šta misle o ovome ili onome kada je u pitanju odluka koju morate donijeti isključivo vi.

3. Shvaćate da ste mnogo hrabriji nego što mislite

Kada bilo koju aktivnost radite sami, to vas tjera da izađete iz svoje zone komfora. Potiče vas da budete samouvjereni i zaboravite sve ono zbog čega ste se nekad bojali.
Od trenutka kada sjednete u dvoranu, osjetit ćete kako rušite svoje unutarnje granice i otkrivate nove lijepe stvari o sebi. Primijetit ćete da vam ne smeta biti sami neko vrijeme.

4. Niste jedini koji to rade

- Marketing -

Najnovije

Popularno