Penzioneri za porodice iz Šerića

Popularno

Povezano

Savez udruženja penzionera FBiH i Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje Mostar potpisali su s Općinom Zenica Ugovor o učešću u realizaciji projekta stambenog zbrinjavanja porodica u naselju Šerići.

Savez udruženja penzionera FBiH i Federalni zavod PIO će na ime sufinansiranja projekta doznačiti sredstva od 85.000 KM, koja će biti utrošena za kupovinu kuća i za pomoć u poboljšanju uvjeta stanovanja penzionera s pogođenih područja općine. 

Prema preliminarnom planu utroška sredstava trebale bi se kupiti stambeni objekti za tri penzionera, a kratkoročnom pomoći osigurati poboljšanje uvjeta stanovanja za nekoliko penzionera. 

Protokol o saradnji u ovom projektu potpisali su Mehmedalija Repa, predsjednik Izvršnog odbora Saveza penzionera, Zijad Krnjić, direktor Federalnog zavoda PIO, i načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović, uime Općine Zenica. 

Do sada je  Fond solidarnosti Saveza penzionera Federacije BiH prikupio oko 900. 000 KM za pomoć penzionerima koji su u majskim poplavama i klizištima ostali bez krova nad glavom ili su im kuće oštećene. Od ove sume za potrebe pomoći penzionerima s područja Zeničko-dobojskog kantona je opredijeljeno oko 300.000 KM. 
- Marketing -

Najnovije