Parovi jure kod matičara: Datum koji je najtraženiji za vjenčanje u ovoj godini


Mnogi će zaljubljeni parovi za 35 dana izreći sudbonosno ‘da’.

- Marketing -

Bit će to netipično vjenčanje usred radne sedmice, utorkom, ali prema nekima taj datum ima posebnu magiju pa nisu odoljeli da im na vjenčanom listu piše 22. 2. 2022.

Trend vjenčanja na datum s puno dvojki među prvima su zamijetili Nijemci, a uvjerila se u to i njemačka tiskovna agencija DPA koja donosi priču iz Donje Saske.

U mnogim tamošnjim matičnim uredima više nema slobodnog termina za 22. februar, a gradske službe u gradiću Lüneburg otkrivaju da će zbog 12 vjenčanja na taj dan morati uz dežurnog matičara angažirati još dvojicu kao pojačanje, prenosi Večenji list.

Slično je i u Göttingenu, gdje su za taj utorak broj termina za vjenčanje morali udvostručiti pa će ih umjesto četiri biti osam, a nijedan drugi datum u 2022. zasad nije premašio broj upita za 22. februar.

Iako, kako je potvrdio glasnogovornik grada Hannovera, za vjenčanja je popularan i 2. februar 2022., pa je i za taj datum teško naći slobodan termin.

Budući bračni parovi svoju odluku najčešće obrazlažu time što se ovi datumi lako pamte i lijepo izgledaju napisani.

Kako bilo, neće imati alibi da zaborave godišnjicu.

Inače, februar i utorci nisu na Balkanu popularni za vjenčanja.

Bude ih nešto, ali u zagrebačkoj agenciji za organizaciju takvih događanja Lela Design kažu da baš za 22. februara nemaju zakazano nijedno.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano