37.7 C
Kakanj
Srijeda, 28 Jula, 2021

Panika u Tokiju: Koronavirus ušao u Olimpijsko selo

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img


Organizatori Igara strahuju da bi se virus mogao proširiti među sportašima te da bi Igre mogle drastično povećati broj zaraženih koronavirusom u Japanu. To je već 45. slučaj zaraze covidom među ljudima vezanim za organizaciju, ali prvi u objektima u kojima bi od 23. srpnja do 8. kolovoza trebali boraviti sportaši. Identitet zaražene osobe nije objavljen, ali je Muto rekao da je riječ o stranoj osobi koja u Olimpijskom selu radi na organizaciji, piše Index.hr.

Japan bilježi stalan rast broja zaraženih, a javnost je sve više protiv održavanja Igara u strahu da će oni koji dođu u Tokio sa sobom donijeti nove sojeve virusa. Japanske vlasti su još u ožujku zabranile dolazak stranih gledatelja na Igre, da bi ovog mjeseca objavile da neće uopće biti gledatelja na olimpijskim borilištima.

Brojni sportaši, poput Nicka Kyrgiosa, odustali su od nastupa u Tokiju, a japanski mediji pišu da su tisuće volontera odustale od pomaganja organizaciji. Na Igrama bi trebalo sudjelovati više od 11.000 sportaša od kojih je, prema podacima Međunarodnog olimpijskog odbora, cijepljeno njih oko 85 posto.

Japan kaska za zapadom kad je riječ o cijepljenju. Samo 20 posto odraslog stanovništva je potpuno cijepljeno u usporedbi s 48 posto u SAD-u i 52 posto u Velikoj Britaniji.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO