PALI U POLICIJSKOJ KONTROLI: Prevozili drva bez dokumentacije, pa ostali bez kamiona

Policija je tokom saobraćajnih kontrola oduzela dva kamiona Iveco.

Prvo je oduzet kamion od M.M.

- Marketing -

Kontrolom je utvrđeno da je M.M. upravljao vozilom koje nije bilo registrovano, kao i da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske oznake. Također, u tovarnom prostoru prevozio je drvne sortimente bez dokumentacije – saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je da je M.M. višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 1.120 maraka.

Istog dana, izvršena je i kontrola kamiona Iveco kojim je upravljao A.M. iz Banja Luke.

– Kontrolom je utvrđeno da je navedeni upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita, kao i da u tovarnom prostoru prevozi drvne sortimente bez dokumetacije. Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je da je A.M. višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 5.555 maraka – naveli su iz PU Banja Luka.

Zbog prekršaja i zbog bojazni da će nastaviti sa činjenjem prekršaja od policija je oduzela kamione od nesavjesnih vozača, a protiv njih će biti podnesen nove prekršajne prijave.

– O navedenom je obavješteno Šumsko gazdinstvo Banja Luka, čiji su radnici oduzeli drvne sortimente. Također, o svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banja Luka – Odjeljenje za prekršaje – saopćeno je iz banjalučke policije.

 

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano