― Marketing ―

Pakao na letu: Putnik pokušao da otvori vrata aviona, rekao svima ‘vidimo se u raju’, hitno sletjeli u Zagreb

- Marketing -

Prestravljena majka je ispričala kako je mislila da će umrijeti kada je putnik pokušao da otvori vrata aviona usred leta vičući da će ih “vidjeti sve u raju”.

Mel Brown se plašila za život svoje porodice kada je jedan čovjek postao “veoma agresivan i počeo da prijeti” na njenom letu kada se vraćala kući sa odmora.

Majka dvoje djece je sinoć letjela za Manchester nakon što je provela ljetnji odmor u Pafosu na Kipru kada je, kako je navela, uslijedio pakao, piše The Sun.

- Marketing -

Mel je ispričala kako je putnik, koji je izgledao pijan, pokušao da otvori vrata za hitne slučajeve u avionu.

Rekla je da je počeo glasno da se moli na podu i zahtijevao od drugih skamenjenih putnika da učine isto.

Tada je navodno izbio haos dok su putnici u panici i u strahu trčali do zadnjeg dijela aviona, zgrabivši svoju djecu i vičući: “Upomoć, umrijećemo”.

U tim dramatičnim trenucima, 32-godišnja Mel je mislila da je cijela njena porodica u opasnosti.

Srećom, hrabri putnici u avionu, uključujući dva policajca koji nisu bili na dužnosti, uspjeli su da obuzdaju muškarca.

Pilot je bio primoran da izvrši prinudno slijetanje, preusmjeravajući avion u Zagreb gde je čovjek izvučen iz aviona i gdje ga je dočekala lokalna policija.

– Iskreno sam mislila da ću umrijeti i da više nikada neću videti svoju porodicu i djecu. I nisam jedina osoba koja je to pomislila. Bilo je strašno, bilo je toliko žena koje su vrištale i dozivale u pomoć. Sva djeca su plakala i vrištala u avionu. Bilo je zastrašujuće – ispričala je Mel.

ČUDNO PONAŠANJE POČELO JOŠ NA TERMINALU

Mel se sjetila kako je bila sumnjičava prema nasilnom putniku zbog njegovog bizarnog ponašanja na terminalu.

– Kada smo stajali u redu da uđemo u avion i nekoliko putnika je pričalo o putniku koji je stajao u redu, a koji je bio prilično grub i ponašao se veoma čudno. Svi smo ušli u avion i on se ponašao prilično čudno, a ja sam se već uplašila i prije nego što se ovaj incident desio. Poletjeli smo i tokom dva i po sata leta on je stalno ustajao sa svog sjedišta, hodao gore-dole kroz prolaze i nestajao u toaletu. Moja kćerka je bila jako uznemirena, vidjelo se da je pijan – objasnila je ona i dodala da im je i stjuardesa prišla i rekla da imaju poteškoća sa jednim putnikom koji prijeti.

Mel je potvrdila da je on potom postao “zaista agresivan” prema stjuardesama i da bi razgovarao samo sa jednom direktno.

– A onda je odjednom samo otišao na sredinu aviona blizu izlaza u slučaju nužde i davao svima znake rukom, moleći se glasno na drugom jeziku. Na engleskom je govorio stvari poput: “Svi treba da počnu da se mole, vidimo se u raju”. Pokušavao je da otvori vrata za hitne slučajeve kako bi pokušao da izađe iz aviona i svi su počeli da vrište i viču: “Upomoć, umrijećemo”. Kao da je htio sve da nas pobije, bilo je apsolutno zastrašujuće. Svi su počeli da trče u zadnji dio aviona, vrišteći, hvatajući svoju djecu i preskačući sjedišta dok se on još molio na podu – rekla je Mel.

– Sljedećeg minuta je jedan čovjek skočio i udario ga pesnicom u potiljak i svi muškarci su potrčali do njega i obuzdali ga, a u avionu su bila dva policajca koji nisu bili na dužnosti, pritrčali su i zabarikadirali ga u sjedište dok nismo sletjeli. Pilot se zaista brzo spustio na hrvatski aerodrom. Bukvalno smo “padali s neba”, bilo je zaista traumatično – objasnila je.

Mel kaže da je na kraju odvedena u hotel u Zagrebu.

- Marketing -

Kakanjski lovci apeluju na građane: Budite oprezni

Lovačko društvo "Srndać-Kakanj" obavještava građanstvo da će nova sezona lova divljači niskog lova početi 1. oktobra 2023. godine. Ova sezona će uključivati lov na divlje...