Povezano

Padavine na Kosovu ponovo izazvale poplave


Premijer Kosova na dužnosti Avdullah Hoti obaviješten je iz Centra za situacije Savjeta bezbjednosti Kosova da se zbog stalnih padavina u određenim dijelovima zemlje situacija može pogoršati uz mogućnost poplava.

- Marketing -

Prema podacima Centra za situacije na autoputu Peć – Priština, u blizini kružnog toka ka aerodromu, nivo vode je počeo da raste, ali je i dalje autoput prohodan.

Policijske jedinice su na mestu događaja u selu Kuzmin, gdje je put neprohodan, a nivo vode raste i neke kuće mogu biti ugrožene. U Volijaku kod Crnog kamena, restorani su poplavljeni vodom iz rijeka Beli Drin i Miruša. U oblasti Mališeva svi putevi su prohodni, ali sa poteškoćama.

Sve kosovske institucije pomno prate situaciju i svi državni kapaciteti su u pripravnosti, uključujući Agenciju za upravljanje u vanrednim situacijama, lokalne štabove, policiju i Kosovske bezbjednosne snage, saopšteno je iz Vlade.

Predsjednik opštine Mamuša, u prizrenskom regionu, Abdulhadi Krasnic saopštio je da se zbog obilnih i neprekidnih kiša, nivo vode u potocima povećao, nanoseći štetu poljoprivrednicima.

Krasnic je na svom Facebook profilu napisao da je o nadoknadi štete poljoprivrednicima i vlasnicima nekih kuća koje su oštećene posljednjim jakim kišama, razgovarao s premijerom na dužnosti Avdullahom Hotijem, potpredsjednikom vlade Dritonom Selmanajem i ministrom poljoprivrede Besianom Mustafom od kojih je dobio obećanje za kompenzaciju štete.

Krasnic je razgovarao i s ministrom životne sredine na dužnosti Muharemom Nitajem o prevenciji poplava, koji je obećao da će se korito potoka proširiti i preduzeti druge potrebne radnje.

- Marketing -

Najnovije

Popularno