Povezano

Ovo su najveće ‘zamke’ evropskih gradova, na listi i Hrvatska

Prilikom posjećivanja novih mjesta teško je razaznati istinsku znamenitost ili kvalitet od samo dobro zakamuflirane “zamke za turiste”. Neki su podijelili svoja loša iskustva, a na popisu “mamilica” našao se i jedan od najposjećenijih hrvatskih gradova.

Popularna stranica BuzzFeed prenijela je iskustva, ili bolje rečeno, nezadovoljstva turista određenim evropskim gradovima. A evo i šta su rekli.

- Marketing -

Kada je riječ o talijanskim gradovima, naveli su kako je ključna stvar izbjegavati restorane na glavnim trgovima ili u blizini turističkih atrakcija.

“Meniji sa slikama hrane, preveden na više svjetskih jezika, još je jedan alarm za uzbunu. A ako vas konobari već ispred zovu da objedujete u njihovom restoranu, to je univerzalni znak da trebate produžiti dalje”, tvrde.

Ni Venecija i Piza nisu dobro prošle.

“Ugledajte se na Italijane i ne zadržavajte se previše tamo. U Veneciji su skloni prevarama sa cijenama, naročito kada je riječ o ručku ili shoppingu, a u Pizi je jedino što vrijedi toranj. Kada napravite sliku, možete ići”, navode.

Austrijski Hallstatt naveli su kao grad koji je precijenjen.

“Kada gledate njegove fotografije na internetu, primijetiti ćete da su sve napravljene iz ista dva ugla. Grad je karakterističan po masi turista i jeftinim suvenirima. Ukoliko želite pravi ugođaj nekog mjesta na istoimenom jezeru, Hallstatt možete slobodno preskočiti”, napisali su.

U Parizu najveća zamka su restorani u blizni najvećih atrakcija grada.

“Ne idite u restorane u blizini Eiffelovog tornja, Louvra ili katedrale Notre Dame. Dobit ćete zaleđenu hranu paprenih cijena”, stoji.

- Marketing -

Najnovije

Popularno