Ovo su najčešće svađe parova i šta one zapravo znače

Popularno

Povezano


Da li ste ikad za vrijeme ili nakon neke uobičajene svađe s partnerom pomislili zašto se uopće svađate zbog takve gluposti ili sitnice i zapitali se postoji li neki drugi razlog, a kojeg ne spominje niti jedan od vas.

- Marketing -

Voditeljica popularne Britanske emisije This morning Holly Willoughby kaže da se sa svojim suprugom Danom često tako svađa oko toga ko će uzeti daljinski i odlučiti što gledati, ali ona misli da je to klasična borba za moć. S tim se slaže i britanska stručnjakinja za seks i odnose Kate Taylor koja navodi neke najčešće primjere svađa parova u kojima pravi problem nije zaista taj o kojem se govori.

U kući vam je prevruće ili prehladno

Mislite da je svađa vezana za udobnost, ali zapravo je riječ o hormonima. Studije kažu da žene zbog veće razine estrogena preferiraju boraviti u nešto toplijim prostorijama, pa je za većinu temperatura idealna kad dosegne 24 ili 25 stepeni, dok je muškarcima u prosijeku najugodnije na 21,5 stepen.

“Pristanite na kompromis i postavite temperaturu na 22 stepena, da nikom ne bude baš neudobno”, savjetuje Taylor.

Uvijek upaljena svjetla

Mislite da je svađa u vezi bespotrebnog rasipanja, a pravi je razlog to što neko od vas misli da mora biti ‘onaj odrasli’ u vašoj vezi. Dok je obično jedna osoba u vezi uvijek bezbrižna, drugi o svemu vodi računa i misli, pa ni ne stigne biti zabavna. Prepoznajete li se u kojoj od tih uloga?

“Taj osjećaj ispravite tako da ravnomjerno podijelite poslove. Pustite nekad i brižnog partnera da se pobrine za račune: kad vidi koliko zapravo plaćate struju, sam će početi gasiti svijetlo”, kaže Taylor.

Punjenje mašine za suđa

Mislite da je svađa oko prljavog suđa, a stvarno se radi o tome što se on/ona prave nesposobni. Ako se redovno svađate ko će staviti suđe u mašinu i to uvijek vi napravite jer ste u tome ‘bolji’, velike su šanse da se partner ili partnerica samo prave nesposobni.

- Marketing -

Najnovije