7.9 C
Kakanj
Četvrtak, 21 Januara, 2021

Ovo je primitivno: Parkirao na šetnici

Zahvaljujući jednom čitaocu dobili smo jedan fotos za rubriku koju možemo slobodno nazvati “Vjerovali ili ne”, a koja će se najvjerovatnije i uvesti na službenoj web-stranici Općine Kakanj. Na fotosu se vidi kako je, prema navodima iz dojave, najvjerovatnije ribar, dovezao automobil šetnicom na uređenom dijelu desne obale rijeke Bosne, na potezu od ušća Zgošće do Cementarskog mosta, i negdje oko polovine šetnice parkirao automobil i totalno blokirao šetnicu.

Obzirom da se ovakvi slučajevi sve češće događaju, vjerovatno će se i na ovom dijelu betonskim preprekama morati blokirati pristup vozilima na šetnicu jer je očito to jedino rješenje.

Za parkiranje u ovom i sličnim slučajevima nadležna je policija, pa će iz Općine Kakanj uputiti obavijest Policijskoj stanici Kakanj jer će se ovakav slučaj vjerovatno ponoviti.

Općinska inspekcija je nadležna za parkiranje na zelenoj površini.

Pozivaju se građani da i dalje bilježe sve negativne pojave, pišu, fotografišu i šalju, jer je i javna objava negativnosti jedna vrsta borbe protiv ružnih pojava i navika. Anonimnost kod upućivanja dojave je zagarantirana.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO