Ovo je fudbaler Sarajeva kojem su ukrali sat vrijedan 240.000 KM i pokušali oteti Porsche

Popularno

Povezano


Policijski službenici Federalne uprave policije prekjučer su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo izveli brzu operativnu taktičku akciju pod nazivom “Korner” na području Sarajeva.

- Marketing -

Tom prilikom slobode su lišena dva lica inicijala V.B. (1998.) i M.B. (1980.). Lica se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela “Iznuda” iz člana 295. stav 2. i produženog krivičnog djela član 55. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Osumnjičena lica su od ranije poznata pravosudnim organima.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretnih stvari koja pomenuta lica koriste, te su tom prilikom pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnog djela, skupocijeni sat, kao i dokumentacija za putničko motorno vozilo marke Porsche Panamera, koje je predmet ovog krivičnog djela.

Lica lišena slobode sumnjiče se da su u određenom vremenskom periodu od sportiste poznatog sarajevskog kluba oduzeli skupocijeni sat u vrijednosti od 120 hiljada eura, te na isti način pokušali oduzeti pomenutno putničko motorno vozilo u čemu su spriječeni.

Prema saznanjima Avaza riječ je o fudbaleru FK Sarajevo Rifetu Kapiću (26), koji je prije povratka na Koševo ovog ljeta igrao u Moldaviji (Šerif) i Njemačkoj (Paderborn).

Dres Sarajeva prvi put nosio je u sezoni 2018/19, kada je stigao na posudbu iz švicarskog Grashopersa. Prije toga je igrao za slovenačku Goricu.

- Marketing -

Najnovije