Ovo je 88 volontera koji su učestvovali u akciji Let's do it

U subotu, 25. oktobra 2014. godine, u Kaknju je, kao i u drugim gradovima BiH, realizirana velika volonterska ekološka akcija „Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan”.

U akciji koja je  realizirana na području Slapne Gore učestvovalo je 88 volontera. Izvršena je sadnja 5.000 sadnica smrče na površini od 2 hektara.

Šumarija Kakanj je obezbjedila sadnice, opremu, sendviče i osvježenje, dok je Općina Kakanj osigurala prevoz volontera do mjesta sadnje.

Akcija je ocijenjena uspješnom, te je konstatovano slabo učešće članova ekoloških udruženja u ovoj akciji, posebno onih koji se prijavljuju na javne pozive Općine Kakanj i dobivaju određena sredstva. Od ekoloških udruženja u akciji je učestvovalo samo Udruženje građana “Zeleno polje”.

Zaključeno je da su učešće u akciji uzeli uglavnom mladi od 14 do 18 godina, te nekoliko starijih omladinaca, dok odraslih osoba gotovo da nije bilo u akciji, izuzev nekoliko svijetlih primjera.

Javno objavljujemo listu sa imenima kakanjskih volontera koje ćemo nazvati herojima jer su postigli veliki podvig. Ostavili su topli dom, računare, igrice i Facebook, i sve redovne obaveze, i otišli na na Slapnu Goru radi učešća u cjelodnevnoj akciji sadnje drveća.

Tabelu sa imenima čitajte klikom ovdje

ld4 My beautiful picture ld2 ld3

Možda vam se svidi

Comments are closed.