16.7 C
Kakanj
Nedjelja, 1 Avgusta, 2021

Ove pasmine su najbolje za ljude koji se bore s depresijom

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img


PSI su tokom suživota s ljudima naučili prepoznati kada je čovjek pod stresom te svojim ponašanjem djelovati umirujuće na depresiju, stres i anksioznost.

1. Zlatni retriver i labrador retriver

Koliko zlatni retriveri i labrador retriveri djeluju umirujuće na čovjeka, govori činjenica da se te pasmine najčešće koriste u terapijske svrhe te kao psi vodiči i psi tragači. Izuzetno odani, inteligentni i spremni na treniranje, retriveri su najsretniji kada su u društvu čovjeka i pravi su primjer tvrdnje da je pas jedino biće koje vas voli više nego što voli sebe.

2. Bokser

Ovaj pas može oraspoložiti svog vlasnika u svakoj situaciji. Učinit će to i tako da mu se ponudi za maženje kada osjeti da je njegov vlasnik potišten ili tužan. Bokser jednostavno obožava ljude i od prostranog mjesta za život važnije mu je da ima vlasnika koji mu zna uzvratiti ljubav, zbog čega može živjeti i u stanu.

4. Koker-španijel

Pripadnici ove pasmine obožavaju djecu, a poznato je da se lako povezuju s djecom s mentalnim i emocionalnim problemima. Pa čak i njihova duga svilenkasta dlaka može djelovati umirujuće. Koker-španijele lako je trenirati i izrazito su voljni udovoljiti svom vlasniku. Dobro podnose i putovanja, pa će biti odlični suputnici kada odlazite nekamo na odmor, a zapravo ih lako možete bilo kamo voditi sa sobom.

5. Mops

Ovaj mališan osvaja svojim šarmom, razigranošću, poslušnošću i inteligencijom. Ovaj simpatični psić voli pažnju i bit će vaš uvijek vjerni pratitelj. Mops se jako veže za ljude i budite sigurni da ćete pored sebe imati pravog prijatelja. Tko može odoljeti toj ljupkoj zgužvanoj njuškici i veseloj naravi? Mops jednostavno zove na maženje.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO