19.7 C
Kakanj
Subota, 31 Jula, 2021

Ove firme u FBiH moraju vratiti nenamjenski utrošen novac za uvezivanje staža

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Vlada FBiH je usvojila Izvještaj o kontroli namjenskog utroška preostalog dijela grant sredstava utvrđenih Budžetom FBiH za 2019. godinu na poziciji subvencija javnim preduzećima za uvezivanje radnog staža.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije je jučer zadužila da pokrene aktivnosti povrata nenamjenski utrošenog preostalog dijela grant sredstava u ukupnom iznosu od 1.211.897,54 KM, a Federalni zavod PIO da, bez odlaganja, vrati taj novac na Jedinstveni račun Trezora.

Novac trebaju vratiti Konfekcija Borac Travnik (403.664,65 KM za 59 radnika koji nisu korisnici prava, niti su u proceduri rješavanja po zahtjevu za ostvarivanje prava iz PIO), IP Krivaja Zavidovići – u stečaju (19.874,94 KM za pet radnika koji nisu predali zahtjev za penzionisanje, ili im je on odbijen u Federalnom zavodu PIO ili su u radnom odnosu), KTK Visoko, (33.697,07 KM za sedam radnika koji nisu predali zahtjev za penzionisanje, niti imaju rješenje Federalnog zavoda), te Hidrogradnja Sarajevo – u stečaju (754.660,88 KM za 36 radnika koji nisu predali zahtjev za penzionisanje, ili je podnesen a nije ostvareno pravo na penziju).

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO