OVAJ ZAČIN ČUVA SRCE I SMANJUJE RIZIK OD INFARKTA: Tvrdi kardiolog Romak Kotler!

Popularno

Povezano


Nedavno istraživanje je dokazalo pozitivan utcaj nekih biljaka na rad srca.

- Marketing -

Jedna posebno pomažu u očuvanju pravilnog rada srca. Snaga ove biljke je nevjerovatna.

Ljekovite biljke se koriste kao tradicionalno sredstvo za liječenje mnogih bolesti u raznim dijelovima svijeta.

Kardiolog Ronald Koteler se slaže da su biljke ponekad bolje rješenje od lijekova. Naglašava da bi ovu namirnicu trebali da konzumiraju i zdravi ljudi kao preventivu.

Kurkuma

Kurkuma je biljka koja se u Indiji koristi hiljadama godina. Nedavno je nauka počela da uvažava sve tehnike lečenja koje se kod njih decenijama primijenjuju. prenosi “Novi“.

Kurkumi se u tradicionalnom sistemu medicine pripisuju brojna lekovita svojstva, između ostalog i pravilniji rad srca.

Doktor Ronald Koterel rekao je: “Kurkuma ne može nužno da spriječi srčane bolesti, međutim, začin bi teoretski mogao da spriječi srčani udar”.

“Klinička istraživanja pokazuju da korišćenje kurkume dnevno prije operacije i nastavljanje 5 dana poslije operacije može da umanji rizik od infarkta miokarda poslije bajpasa koronarne arterije.“

Može da pomogne i da se preokrenu mnogi koraci u procesu bolesti srca. Glavna prednost kurkume, kada je u pitanju bolest srca, je poboljšanje funkcije endotela, koja je obloga krvnih sudova.

Biljka blagotvorno djeluje na nekoliko faktora za koje se zna da igraju ulogu u srčanim bolestima. Poboljšava funkciju endotela i predstavlja snažno protivupalno sredstvo i antioksidans.

- Marketing -

Najnovije