Ova zlatna pravila morate da znate: SAVJETI ZA PRODAJU POLOVNOG AUTOMOBILA

0

Mnogo je načina na koje možete prodati svoj polovni automobil, a da toga možda niste ni svjesni. Iako se mnogi koncentrišu na stanje automobila – što je neminovno i najbitnije, za dobru prodaju bitan je i nastup pred kupcem, plan pregovaranja, forma oglasa, kao i odabir najboljeg medija, posrednika prodaje.
Dobro procenite stanje svog “polovnjaka”
Kada dođe do situacije u kojoj je brza prodaja polovnjaka prioritet, postoji niz stvari koje treba obaviti pre nego što se prodate svoj automobil.
Šta to znači?
To podrazumeva da prodaja, odnosno otkup polovnih automobila uvek zahteva da vozilo malo “upristojite”, barem ako želite da izvučete realnu i maksimalnu cenu za njega. To je uslovljeno i ulaganjem određenog novca u ovu svrhu.
Popravka ili zamena delova na automobilu
Nemojte štedeti ni vreme ni novac koji ulažete ako vas čeka prodaja polovnog automobila! Upoznajte se sa činjenicama koliko košta isti polovni automobil i na koji način možete podići cenu svom. To obično uključuje zamenu motora ako je već dotrajao, sređivanje kvačila i drugih, vitalnih delova vašeg četvorotočkaša.
Mnogi se odlučuju i na zamenu pneumatika, ukoliko prodaju automobil koji nije naročito popularan, a znate da bi mu nove gume značajno popravile sliku i stanje. Ne morate se baviti farbanjem i sređivanjem limarije ukoliko za to nemate vremena – posvetite se kardinalnim delovima od kojih zavisi bolja prodaja polovnog automobila i utisak u vožnji!
Naravno, ako neki deo ne radi ili mu je potrebna skorija zamena – otvoreno to naglasite u oglasu!
Savet za uspešniju prodaju – napravite dobar oglas

[bar group="4078"]