OVA ŽENA JE SVAKO JUTRO PILA ČAŠU SLANE VODE: Zažalićete što niste ovo do sada znali

0

Dobrobit vode s limunom ili pak jabukovim sirćem naveliko je poznata. Umjesto ta dva napitaka, sve se više ljudi u posljednje vrijeme okreće novome – slanoj vodi, prenose mediji.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Pomješajte 3 dl vode s malim prstohvatom soli i popijte uz doručak ili tokom dana, a u nastavku pročitajte koje su dobrobiti slane vode.

Pomješajte 3 dl vode s malim prstohvatom soli i popijte uz doručak ili tokom dana, a u nastavku pročitajte koje su dobrobiti slane vode.

1. Pravilna hidratacija

Poznato je da je moguće popiti i previše vode, a u tom slučaju u organizmu dolazi do nedostatka natrijuma, što vodi do hiponatremije. So istovremeno pomaže tijelu da apsorbira vodu i održava balans natrijuma u organizmu.

2. Detoksikacija

Slana voda sadrži minerale koji pomažu u prirodnoj detoksifikaciji tela i izbacivanju štetnih toksina, a takođe ima i antibakterijska svojstva te tjera bakterije iz organizma.

3. Probava

So aktivira žlijezde u ustima koje potom ispuštaju protein koji pomaže u pravilnoj razgradnji hrane i tako znatno olakšavaju probavni proces. Uz taj napitak naduhanost će postati samo uspomena.

4. San

Za one koji pate od nesanice slana voda mogla bi postati riješenje za neugodne probleme. Prirodni minerali u soli smiruju tijelo i nervni sistem te smanjuju količinu kortizola u tijelu, takozvanog hormona stresa koji nam često ne da spavati.

 

 

(Kakanj-X / Zdravlje – (KX) )