Ova topla priča pokazuje svu ljubav i snagu odnosa između unuke i dede

Prema Psychology Todayu, usamljenost sa sobom nosi iste rizike od prerane smrti kao pretilost, pušenje, alkoholizam i tjelesna neaktivnost.

Metaanaliza Univerziteta Brigham Young pokazala je da društvena izolacija može povećati rizik od prerane smrti za do 50 posto. Srž problema samoće je što ljudi pate u tišini te drugi nisu svjesni njihove patnje.

- Marketing -

Korisnica TikToka Megan Elizabeth nedavno je na društvenim mrežama podijelila dirljivu priču o svom dedi, koji je bio toliko usamljen da ju je nazvao plačući i zatim joj poslao poruku s jednom molbom.

Priča pokazuje što se može dogoditi kad je osoba dovoljno hrabra da se suoči sa svojom društvenom izolacijom, kao i koliko je važna uloga koju unuci mogu imati u životima svojih nana i deda.

“Ne osjećam se dobro i nedostaješ mi. Možemo naručiti hranu i gledati neku detektivsku seriju. Voli te dedo”, napisao je svojoj unuci u poruci.

Megan je bila oduševljena idejom, pa se dedo potrudio da njihovo druženje bude posebno. “Možeš li donijeti sok od jabuke? S cimetom”, upitao je. “A ako pronađeš mjesto koje prodaje pire krompir, donesi mi jer nemam zube i mogu jesti samo mekane stvari. Ha!”

Poželio je i sladoled od jagode za desert. “Hvala ti. Ti si moja najdraža unuka”, zaključio je dedo. Megan je kasnije napomenula da je ona njegova jedina unuka.

Proveli su prekrasnu večer i prisjetili se uspomena

Navečer je navratila s velikom vrećicom hrane i sladoledom pa su se družili i gledali njegove omiljene crno-bijele detektivske serije.

Kad je došlo vrijeme za spavanje, dedo je znao kako je uspavati. Donio joj je čašu vode pokraj kreveta u slučaju da ožedni i ostavio je svjetiljku na noćnom ormariću za slučaj da se njegova 29-godišnja unuka uplaši u noći.

Sljedećeg jutra, u 5:30, gledao ju je kako odlazi na posao.

Megan je odrasla uz svog dede. Živjela je s njim i nanom kad je bila mala, dok su njezini roditelji skupljali novac za kuću. Kad su je kupili, živjela je preko puta njih.

  • Tako sam sretna što sam odrasla sa svojim dedom i nanom (počivaj u miru)”, napisala je na Instagramu. “Osjećam se tako sretno. Zahvalna sam na svom dedi i on nikada neće znati koliko mi je istinski pokazao ljubav. I što je još važnije, ljubav koju je iskazivao mojoj nani dok je bila živa. Vjerujem u ljubav i odanost zbog ovog čovjeka. On je moj heroj”, dodala je.

Vrijeme provedeno s dedom natjeralo ju je da shvati vrijednu lekciju o svom životu

  • Mislim da je jedna od najvažnijih spoznaja koje sam nedavno stekla ta da je važno živjeti u trenutku, ali je važno i živjeti svjesno”, napisala je na Instagramu. “Tako da, kad napunite 92 godine, pogledate natrag i nasmiješite se svim ljudima koje ste voljeli, uspomenama koje ste stvorili i životu kakav ste odabrali proživjeti.”
- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano