"Ova naša lijepa avlija" u bajramskom ruhu u Sportskoj dvorani (FOTO)

U skoro do kraja ispunjenoj Sportskoj dvorani u Kaknju održan je Bajramski koncert u organizaciji Stranke demokratskeakcije (SDA) Kakanj pod nazivom „Ova naša lijepa avlija“. Koncert jenaime zamišljen kao kulturni program koji priliči omladini ali i starijima da u duhu Islama provedu večer uz ilahije i lijepu muziku.

Voditelj programa Mirza Mušija je program otvorio riječima rahmetli Alije Izetbegovića, prvog predsjednika RBiH, potom pozivajući na učenje fatihe za sve poginule šehide koji su svoj život dali za odbranu jedinstvene Bosne i Hercegovine.

„SDA organizuje koncert povodom blagdana kurban Bajrama. Učesnici koncerta su Armin Muzaferija, Latif Močević, Haris Kulović, Halima Čehajić,hor Bostan i Bostančići. SDA je prepoznala da se Bajramski blagdani obilježavaju na neadekvatan način te je ponudila alternativni način proslave Bajrama u Bajramskom ozračju. Sa odzivom publike smo zadovoljni budući da se radi o trećem danu Bajrama. Imali smo malih tehničkih problema ali smo sve to uspjeli kompletirati i nadam se da su to naši građani prepoznali, jer za njih smo radili sve ovo.“ – kazao je član organizacije koncerta Aldin Šljivo.

[doptg id=77]

Učesnici, a posebno gosti iz drugih gradova su bili zadovoljni održanim koncertom, a posebnom emocijom koju su prenijeli na kakanjsku publiku.

„Drago mi je da je posjeta bila odlična i da smo ispunili naš cilj. Nadam se da ćemo ubrzo imati priliku ponovo da se družimo a da će nas ova bajramska tradicija vezivati i uvijek tjerati na nešto još bolje. Moj motiv je da uvijek osvježimo ono ljudsko u sebi. Moramo osvježiti primjer Božijeg poslanika da trebamo biti puni ljubavi prema svim ljudima. To je me Bajram, i kad zapjevam da ljudi primjete tu namjeru.“ – kazao je Latif Močević, učesnik ovog koncerta

Armin Muzaferija je stalni kakanjski gost i nerijetko ga gledamo u istim isličnim kulturnim programima u Kaknju. Armin ipak smatra da ovakvi događaji ne bi trebali biti alternacija, nego priotet svima onima koji Bajramžele da dožive na najbolji način

„Drago mi je da sam dio ovog velikog događaja koji ima izuzetno veliku vrijednost jer je to prava prilika za mlade ljude da se Bajram obilježava onako kako i treba. Ovo ne treba da bude alternativa, nego prioritet obilježavanja Bajrama ako već hoćemo to da radimo uz muziku, tako da mi je drago da mogu doprinijeti tome. Bilo je jako emotivno i nadam se da je publika bila zadovoljna, a to se moglo primjetiti.“ – kazao je Muzaferija.

kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.