“Otvoriću ti lobanju”: Učenica šutirala drugaricu iz razreda jer je odličan đak

Zabrinuti roditelji učenika ove srednje škole su ogorčeni zbog ovakvog ponašanja petnaestogodišnjakinje koja je nasrnula na nedužnu djevojčicu, a prije toga joj, kažu, i prijetila.

U Školi za dizajn kože na Voždovcu u Beogradu, juče se dogodilo brutalno vršnjačko nasilje kada je učenica prvog razreda pred učenicima krvnički pretukla drugaricu iz odjeljenja, i to navodno samo zbog toga “što je žrtva odličan đak i što je u školi svi vole”, prenosi Blic.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

 

Zabrinuti roditelji učenika ove srednje škole su ogorčeni zbog ovakvog ponašanja petnaestogodišnjakinje koja je nasrnula na nedužnu djevojčicu, a prije toga joj, kažu, i prijetila.

 

– Ponavljačica je isprebijala djevojčicu udarajući je pesnicama i nogama, a sve iz ljubomore na njen uspjeh i vladanje u školi. Djeca kažu da su bijesnu nasilnicu jedva odvojili od nedužnog, istraumiranog djeteta. Ona se od samog početka školske godine ponaša kao šerif, svi moraju da joj budu podređeni i đaci strahuju od nje – tvrdi jedan od roditelja učenika:

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

– Odmah su došle policija i Hitna pomoć, a kada je škola obavijestila i roditelje, majka djevojčice-žrtve jedva je došla sebi od stresa. Kako li je tek djetetu koje je pretrpjelo nasilje nasilnice i doživjelo traumu za cijeli život?

I ranije je nasilnica prijetila, otkriva nam.

 

– Vajber grupe odjeljenja su najveće zlo, preko kojih pojedini učenici vrijeđaju i psihički zlostavljaju drugu djecu. Ispada da su nasilnicima najčešća meta dobri i povučeni đaci, kao što je bila i ova djevojčica. Najgore od svega je to što su nam djeca rekla da su dječaci iz drugih odjeljenja, koji podržavaju ovu tinejdžerku-nasilnicu, rekli da je najbolje da se žrtva ispiše iz škole jer će njihova “drugarica doći u školu već sutra i otvoriti joj lobanju”!

 

Direktor škole Branislav Mileski je potvrdio da je učenica prvog razreda tukla drugaricu iz odjeljenja.

 

– Škola je odmah reagovala i obavijestila roditelje, a bili smo prinuđeni zbog situacije da obavijestimo policiju i Hitnu pomoć. Nakon toga odmah je reagovao i tim za nasilje u školi, a u popodnevnim satima smo obavijestili i Ministarstvo prosvjete.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Nevjerovatno otkriće: Na području Srebrenice otkriveno nalazište zlata

Generalni direktor firme "Drina resurs" iz Srebrenice Aleksandar Mišković...

Već smo osjetili pripremu: Šta će ulazak Hrvatske u Schengen značiti za građane BiH

Pripremu susjedne zemlje za ulazak u Schengen prostor osjetili...

Emotivan trenutak: Dok su Marokanci slavili pobjedu, Hakimi otrčao u zagrljaj majci

U okviru drugog kola grupne faze Svjetskog prvenstva u...

U Italiji uhapšen bračni par iz BiH, kćerku tretirali kao roba

Pripadnici policijske stanice San Basilio u Rimu uhapsili su...