Otkriveni detalji tragične smrti dječaka Ahmeda Salduma, o svemu se oglasila i direktorica Osnovne škole Turbe

Popularno

Povezano


Tužilaštvo SBK-a provest će istragu o tragičnoj nesreći koja se jučer dogodila u Turbetu pored Travnika. Podsjećamo, 12-godišnji dječak Ahmed Saldum smrtno je stradao nakon što se na njega obrušila konstrukcija gola u školskoj sali.

- Marketing -

Ernes Beganović, glasnogovornik Tužilaštva SBK rekao je kako se dječak uhvatio za gornji dio gola nakon čega se gol srušio, a jedna od stativa gola udarila je malenog Ahmeda u glavu, te mu nanijela povrede fatalne po život.

Direktorica Osnovne škole Turbe, Mediha Ridžić, kazala je kako se za 27 godina, koliko ona radi u školi, nikada nije dogodila slična nesreća.

Poručila je kako ona i nastavno osoblje ne bježe od odgovornosti zbog ovog tragičnog događaja koji je jučer potresao Bosnu i Hercegovinu.

Bojan Domić, ministar obrazovanja SBK-a, istakao je kako će istraga utvrditi da li u ovom tragičnom događaju postoji subjektivna ili objektivna odgovornost nastavnog osoblja ove škole.

– Kasnije će biti utvrđeno ima li subjektivne ili objektivne odgovornosti. Nažalost, kad se tragedija dogodi to više nije važno. Može biti važno za neke naredne slučajeve, ali za ovaj nažalost je prekasno, rekao je Domić.

- Marketing -

Najnovije