OTKRIVEN PREVARANT: Ljubavnici se predstavljao kao ministar, pa joj uzeo 50.000 KM

0

Jasmin Brkić (31) iz Bugojna osumnjičen je da je prevario svoju 20 godina stariju ljubavnicu i izvukao od nje oko 50.000 maraka.

Brkić je na veoma profesionalan način varao ljubavnicu, pa zbog toga policija sumnja da mu ovo nije prvi put.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Izvor blizak istrazi, pojasnio nam je da je Brkić svojoj ljubavnici rekao da Ministarstvo za boračka pitanje FBiH daje podsticaj od 200.000 maraka za porodice poginulih boraca i da ona ima pravo na taj novac.

Na osnovu toga organizovao je prevaru na osnovu koje joj je od januara prošle do septembra ove godine uzimao po 100 i 500 maraka.

  • Da bi prevara bila uvjerljivija, prvo joj je rekao da treba da prikupi određenu dokumentaciju. Kada je ona to uradila, Brkić je uzeo tu dokumentaciju i rekao da će on predati, a da ona treba da plati dividendu na ime podsticaja. Ona mu je povjerovala, pa mu je dala novac – rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je Brkić, nakon nekog vremena opet tražio pare, a da bi ona povjerovala da će dobiti podsticaj, sa drugog telefona joj je slao poruke predstavljajući se kao radnici i visoki funkcioneri u FBiH.

  • Prvo joj je poslao poruku i predstavio se kao sekretarica ministra za boračka pitanja FBiH Salka Bukvarevića. Napisao da je sve sređeno za podsticaj i da ona treba da da još para za dividentu. Nakon tih poruka Brkić je odlazio kod žene i kada bi mu ona rekla da treba opet da plati za dividendu, on je od nje uzimao novac i rekao da će za nju platiti i sve srediti – pojasnio je sagovornik.

Prema njegovim riječima, kako je vrijeme odmicalo prevarantu su porasli apetiti pa je s drugog broja telefona poslao poruku ljubavnici u kojoj se predstavio kao ministar Bukvarević.

  • Ponovio joj je da treba opet da plati dividendu prije nego dobije podsticaj. Zatim je Brkić lično odlazio kod nje preuzimao novac da u njeno ime plati – kaže izvor Srpskainfo.

Kada je ministar Bukvarević umro od korone, Brkić je i dalje nastavio sa prevarama.

  • Sada joj je slao poruke preko mejla, predstavljajući se kao guverner centralne banke BiH Senad Softić, te je ubjeđivao da će dobiti podsticaj, ali mora da nastavi da plaća dividendu – istakao je pomenuti sagovornik.

On je dodao da joj je stalno u porukama pisao, da ako prestane sa plaćanjem da će izgubiti uplaćeni novac, kao i podsticaj.

Policijska uprava Doboj, navodeći inicijale, saopštila je da su protiv Brkića podnijeli izvještaj Okružnom tužilaštvu Doboj kojim ga terete za prevaru.

  • Postoji sumnja da je J. B. iskoristio emotivnu vezu sa oštećenom i prevario je. Lažno joj se predstavljao i rekao da ima pravo na podsticaj od jednog ministarstva. Na taj način je prevario za 50.000 KM – rekli su u PU Doboj.