Otišao u penziju nakon 75 godina u istoj tvrtki: Rad me održavao mladim

Popularno

Povezano

Bryan Webb, devedesetogodišnji mehaničar koji kaže da je nastavio raditi jer ga je to održavalo mladim, otišao je u penziju nakon 75 godina u istoj firmi, prenosi BBC.

Webb je počeo u Vauxhallu kao šegrt 1946. kada je ušao u njihov ured i pitao ih imaju li posla. Započeo je svoju karijeru kao strojarski pripravnik i obavljao je druge poslove prije nego što je posljednje 34 godine proveo kao administrator jamstva.

- Marketing -

Rekao je da je, kada je došao do 65. godine, pristao ostati “par godina, a to se pretvorilo u 25”.

  • Uvijek sam mislio da, ako nastaviš raditi, to će te održati mladim. Ako radiš, to te gura naprijed, natjera te da ujutro ustaneš iz kreveta”, rekao je.

Dodao je da je postao nadzornik 1950-ih nakon što je prethodno bio mehaničar.

  • Bio sam u kontroli radionice i radio s kamionima i automobilima. Morali ste oprati motore na hladnoći i to je nekad bio težak posao, ali stvari se mijenjaju, automobili se mijenjaju, a kada skinete motor, sada je čist, a ne pun prljavštine”, dodao je mehaničar.

Njegovi kolege u srijedu su mu uručili svečani ključ i otkrili ploču njemu u čast. Rekao je da će mu nedostajati posao, ali veseli se šalici čaja i spavanju poslijepodne.

- Marketing -

Najnovije