Oteli muškarca, pa ga tjerali da pjeva na stolici

0

Viši sud u Čačku djelimično je preinačio presudu Osnovnog suda u ovom mjestu kojom su Milana K. iz Kragujevca, Miron K. i Mile T. iz Čačka i Dalibor Ć. nepoznatog prebivališta osuđeni na zatvorske kazne zbog protivpravnog lišenja slobode u saizvršilaštvu, kao i Čačanin Ivan Č. koji je odgovarao zbog zlostavljanja i mučenja, prenosi “Blic.rs”.
Presuda je preinačena u djelu gdje je Ivan Č. oslobođen odgovornosti zbog apsolutne zastarjelosti krivičnog gonjenja koja je nastupila 16. januara ove godine i tako što je Mile T. oslobođen troškova krivičnog postupka u iznosu od 23.250 dinara, dok je presuda u odnosu na troje ostalih potvrđena.
U odluci prvostepenog, Osnovnog suda, stoji da su Milana K. i Mile T. osuđeni na kaznu zatvora od po 14 mjeseci, Miron K. na deset mjeseci, a Dalibor Ć. na 10 mjeseci i Ivan Č. na šest mjeseci, obojica uslovno na tri godine.
U prvostepenoj presudi navodi se da su otmičari 16. januara 2016. godine u Čačku oštećenom Velisavu Š. iz Čačka oduzeli slobodu kretanja u trajanju od tri sata tako što su Milana K. i Dalibor Ć. vozilom kojim je upravljala Milane K. oštećenog od njegove kuće u Čačku dovezli do kuće Mirona K. u ovom gradu, pri čemu ga je Milana K. u toku vožnje više puta udarila pesnicom u predjelu glave, a Dalibor Ć. sjedeći na zadnjem sjedištu rukom držao oštećenog oko vrata.
Po dolasku u stan Milane K. Dalibor Ć. je oštećenog uveo u kuću gdje su u dnevnom boravku sjedeli svi okrivljeni. Okrivljeni Ivan Č. rekao je oštećenom da oni znaju da je on policiji ispričao o lažnoj policijskoj nesreći u Novom Pazaru, i počeli su da ga tuku. Milana K. i Mile T. udarali su ga pesnicama u glavu. Zatim su Miron K. i Mile T. natjerali oštećenog da se popenje na stolicu i da pjeva što je on i učinio.
Prišao mu je Miron K. i zadao više udaraca u stomak i glavu i kada je ovaj pao nastavili su da ga tuku. Zatim je Mile T. naredio da se ponovo popenje na stolicu i nastavi da pjeva, poslije čega je Mile T. prišao oštećenom i skinuo mu svu odjeću, pantolone i donji veš i takvog su ga telefonom snimali Ivan Č. i Miron K.
Miron K. nastavio je da tuče oštećenog. Kući ga je vratila Milana K. poslije tri sata, nakon poziva roditelja.