Osumnjičeni za ubistvo migranta u Bihaću predani tužilaštvu USK


Policija Kantona Sarajevo jučer je uhapsila trojicu državljana Afganistana, koji su osumnjičeni za ubistvo mladog Pakistanca u središtu Bihaća.

- Marketing -

– Trojica državljana Afaganistana pronađeni su u jednoj porodičnoj kući, u općini Stari Grad Sarajevo. Pretresom objekta, u njemu su pronađena dva pištolja, pet metaka, prstenje, narukvica i sat za koje su sumnja da potiču iz izvršenih krivičnih djela – izjavio je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Osumnjičene osobe su odmah i predane policijskim službenicima u Unsko-sanskom kantonu i nadležnom kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje.

– Istražitelji Sektora kriminalističke policije Unsko-sanskog kantona ispitali su osumnjičenike, te ih uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predali na dalje postupanje nadležnom tužiocu. Pretpostavljamo da će im biti određena mjera zadržavanja, s ciljem adekvatne istrage u ovom predmetu – rekao je glasnogovornik Policije USK Adnan Beganović.

Državljani Afganistana sumnjiče se za više krivičnih djela na području Bihaća, prvenstveno ubistva i ubistva u pokušaju, ali i razbojništva, te nanošenje lakših povreda.

Inače, migrant koji je hospitaliziran zbog teških tjelesnih povreda nanesenih vatrenim oružjem, trenutno je van životne opasnosti.

(FENA) H. D.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano