Osuđen zloglasni Balkanac za kojeg se vjeruje da je uz puno ajvara i luka, pekao i jeo ćevape od ljudskog mesa

Na Višem sudu posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije u Novom Sadu danas je izrečena presuda Radoju Zviceru, navodnom vođi “kavačkog klana” , javlja Kurir. Osuđen je na jedinstvenu kaznu od dvije godine i pet mjeseci zatvora zbog navođenja na ovjeru neistinitog sadržaja i produženo kazneno djelo falsificiranja isprave.

Zviceru se u Novom Sadu sudilo u odsustvu, i za njim je po prijedlogu Višeg javnog tužiteljstva Posebnog odjeljenja za borbu protiv korupcije 20. maja 2021. godine raspisana potjernica.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Okrivljeni Milenko Đukić, sada bivši policajac iz Temerina je zbog zloupotrebe službenog položaja i navođenja na ovjeru neistinitog sadržaja osuđen na jedinstvenu kaznu od dvije godine i tri mjeseca.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Obrazlažući presudu, sutkinja Ana Stamenić je rekla da je tijekom postupka dokazano da je Đukić počinio kazneno djelo za koje je optužen, i da to nije napravio kao običan dužnosnik, već kao policijski dužnosnik, a što je otežavajuća okolnost. Đukiću je izrečena i mjera zabrane obavljanja policijskog posla i u svim državnim ustanovama u trajanju od pet godina.

Jedan od najopasnijih kriminalaca u Evropi

Početkom ove godine, Aleksandar Vulin, ministar unutarnjih poslova Srbije kazao je kako Aleksandru Vučiću o glavi radi upravo Radoje Zvicer, jedan od najopasnijih kriminalaca u Evropi, vođa crnogorskog kavačkog klana.

Navodni naručitelj atentata je vođa kavačkog klana, čovjek za kojeg je u tamošnjim medijima pisalo da je, uz puno ajvara i luka, pekao i jeo ćevape od ljudskog mesa svojih neprijatelja koje su pogubili “njegovi” ljudi.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano