Oštra reakcija Emira Ramića: Izvještaj komisije RS o Srebrenici pokazuje da je vrijeme za ukidanje entiteta

Popularno

PovezanoRamić ističe da ova provincijska hajka na istinu i pravdu je najbolje sredstvo u realizaciji savjetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde o nemogućnosti opstanka entiteta nastalog legalizacijom rezultata genocida.

Istraživači genocida, prijatelji istine i pravde i aktivista za ljudska prava i slobode nikada ne komentarišu revizioniste historijskih, naučnih i sudskih činjenica o genocidu u Srebrenici, navodi se u izjavi Emira Ramića, direktora Instituta za istraživanje genocida Kanada.

- Marketing -

“Entitet RS koja baštini rezultate agresije i genocida, danas se homogenizira u cilju realizacije ciljeva koji nisu postignuti agresijom i genocidom. Formiranje dvije međunarodne komisije za istraživanje ratnih dešavanja u Srebrenici i Sarajevu je užasna poruka za sve normalne ljude i cijeli dobronamjerni svijet, uvreda za žrtve i ruganje istini i pravdi. Politički establišment entiteta RS je ovim činom još jednom pokazao da je na stranih presuđenih idejnih tvoraca i izvršioca agresije i genocida. Svijet ne smije ostati nijem na ovo. Žrtve ne smiju ostati bez svog dostojanstva ni odustati od svojih prava. Ko misli protiv povijesti dolazi na margine povijesti, osuđen od povijesti”, poručio je Ramić.

Dodaje da ova provincijska hajka na istinu i pravdu je najbolje sredstvo u realizaciji savjetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde o nemogućnosti opstanka entiteta nastalog legalizacijom rezultata genocida.

“Prošlost treba ostaviti ne samo historičarima i naučno istraživačkim radnicima, već i presudama međunarodnih sudova, čije poštovanje je znak ljudske i civilizacijske spremnosti za bolju sadašnjost i budućnost. Sadašnjost i budućnost mogu kreirati izabrani predstavnici naroda ali samo pod uslovom da se prihvati dokazana istina o agresiji i genocidu na RBiH, da se primakne pravda za žrtve agresije i genocida i da se iskreno pokaje i iskreno zatraži oprost za zločine agresije i genocida u BiH”, zaključio je Ramić.

- Marketing -

Najnovije