Oštra poruka Milorada Dodika pred poslanicima u NSRS: BiH postoji kao ‘dejtonska tvorevina’ ili je neće biti!

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da se svakim preglasavanjem u Predsjedništvu ruši konsenzus, bez kojeg nema BiH jer ona postoji kao dejtonska kategorija ili je neće biti.

Dodik je rekao da donošenje zaključka o zvaničnom stavu BiH u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna-Pelješac, koji su podržali članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, ne doprinosi razvijanju dobrosusjedskih odnosa, nanosi štetu finansijeru i izvođaču radova i krnji ugled BiH.

– Ovdje je potrebno naglasiti da se, ukoliko je bilo bojazni da izgradnja Pelješkog mosta ugrožava interes BiH, o tome morala postići saglasnost prije nego što je otpočela izgradnja mosta, a ne sada kada je most već u poodmakloj fazi izgradnje – rekao je Dodik obraćajući se na posebnoj sjednici Narodne skupštine.

Dodik je poručio da rata neće biti, ali da BiH može postojati samo kao “dejtonska tvorevina”.

– BiH može postojati i opstati kao dejtonska tvorevina ili je neće biti – upozorio je Dodik. On tvrdi da se čini da svakim danom uz djelovanje bošnjačkih predstavnika i političkog Sarajeva, BiH ide ka nepovratnom putu prestanka.

– Pritom rata neće biti, ali neće biti ni BiH, ako izborni pobjednici i legitimni predstavnici Srba i Hrvata ne budu u mogućnosti provoditi demokratsku volju ta dva naroda – poručio je Dodik pred poslanicima u NSRS.

Možda vam se svidi

Leave A Reply