Povezano

Ostao sam bez brata i sestrića: Strašna tragedija u Tušiloviću

  • Eto što je život. U trenutku je došlo do prometne nesreće. Ostao sam bez brata i sestrića. Ne znam što ću i kuda ću sad, neutješan je Nikola J. (58), brat i stric poginulih u teškoj saobraćajnoj nesreći u ponedjeljak oko 16.30 u Tušiloviću kraj Karlovca.

Još se bore za živote vozača i djeteta

U frontalnom sudaru dva auta, karlovačkih i italijanskih registracijskih oznaka, na mjestu su smrtno stradali otac i sin, Julijan (54) i Karlo J. (28) iz mjesta kraj Vojnića, dok su živote tročlane obitelji iz drugog vozila spašavali vatrogasci izvlačeći ih iz smrskanog auta. Hitna pomoć prevezla ih je u karlovačku Opću bolnicu, gdje se ljekari bore za živote vozača (46) i 14-godišnjeg djeteta iz Mercedesa, oboje hrvatskih državljana, dok je 43-godišnja putnica, državljanka BiH, teško povrijeđena.

- Marketing -

Mladić nepropisno pretjecao

Uviđajem saobraćajne nesreće utvrđeno je da je automobilom karlovačkih registarskih oznaka upravljao 28-godišnjak te je zbog nepropisnog pretjecanja udario u auto italijanskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 46-godišnjak.

Nikola govori da su se Julijan i Karlo uputili po Karlovu djevojku, no do nje, nažalost, nisu stigli. Susjedi govore da je Julijan bio dobar, porodični čovjek. Penzionisani je policajac koji je radio u Vojniću, a ima petero odrasle djece.

Najstarija kći je udana u Vinkovce, a druga djeca bi odlazila i dolazila s rada u inozemstvu.

Pixsell

Kako nam je rekao njegov stariji brat Nikola, njega je Julijan primio pod svoj krov nakon što su im prije desetak godina preminuli roditelji. U mjesto pored Vojnića Julijan se s porodicom doselio prije nekoliko mjeseci iz Vojišnice jer se morao iseliti iz APN-ove kuće koja mu je bila dodijeljena i vraćena vlasnicima te mu je dodijeljena ova kraj Vojnića.

  • Julijan je bio jako dobar čovjek. Nismo ga dobro poznavali, no toliko koliko smo ga stigli upoznati za djecu bi bio učinio sve – rekli su njegovi susjedi.

Mislili su da je eksplozija

Sudar automobila je bio toliko silovit da su mještani Tušilovića u prvi tren pomislili da se radi o eksploziji.

A koliko ih je prizor prometne nesreće potresao ispričao nam je mještanin Ivo Dizdar, ispred čije kuće se dogodila nesreća.

Netom prije nesreće s majkom se spremao do grada, kad su čuli eksploziju.

Pixsell
  • Izletjeli smo iz kuće, svuda je bilo stakla, plastike. Čuli su se jauci djeteta. U autu je dijete vrištalo, jaukalo, žena je bila u polusvjesnom stanju, kao i muškarac. Katastrofa, horor totalni. U dvadeset godina koliko ovdje živim ne pamtim ovako nešto. Cijelu noć nisam spavao i još sam u šoku. Ne znam što bih rekao. Nažalost, nesreće se događaju i ne možemo ih izbjeći, ali se možemo fokusirati na rješenje što napraviti na ovakvim područjima. Ovdje je jako opasno, ovu cestu čak ne bih nazvao ni cestom smrti, nego cestom nepromišljenih vozača koji konstantno divljaju i brzo voze, pogotovo vozači kamiona. Mene je strah kad skrećem u dvorište ili izlazim iz dvorišta zato što se juri, pretječe i po duploj crti,. Uvijek se može napraviti još nešto više. Gdje su branici uz kolnik koji bi možda spriječili tragediju, možda spasili ljudske živote – komentirao je Ivo.

Nepropisno je pretjecao…

Do nesreće je došlo zbog nepropisnog pretjecanja 28-godišnjeg vozača.

On i njegov suvozač su poginuli, dok su putnici iz drugog auta teško povrijeđeni te su ih vatrogasci izvlačili iz smrskanog vozila.

- Marketing -

Najnovije

Popularno