Ostala su još 3 dana za prijavu na Sarajevo Photography Festival

Ostala su još tri dana za prijavu fotografija na konkurs Sarajevo Photography Festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako još niste poslali svoje najbolje fotografije, sada je vrijeme da to učinite.

Ovo je prilika da pokažete svoj najbolji rad i osvojite vrijedne nagrade: 4000KM novčana nagrada, izložba u Vijećnici, trofej, te mnoge druge sponzorske nagrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konkurs je otvoren za fotografe svih nivoa i profila, a fotografi se takmiče u 8 kategorija.

 

Članove ovogodišnjeg žirija čine profesionalni fotografi, kustosi, profesori fotografije i stručnjaci u oblasti vizuelne umjetnosti. Svi zajedno imaju jako bogato iskustvo i znanje o različitim aspektima fotografije što osigurava da njihovo ocjenjivanje nije usmjereno samo na određene stilove ili tehnike fotografisanja.

 

Pobjedničke fotografije i finalisti iz svih 8 kategorija bit će izloženi u sarajevskoj Vijećnici, a a nakon toga izložba će putovati i u druge gradove u BiH i regionu, dajući vama i vašem radu priliku za izloženost koju zaslužuju.

Konkurs se zatvara 3. maja u ponoć.

”Već smo primili radove iz zemalja širom svijeta i radujemo se vidjeti koje će žiri odabrati kao najbolje.
Također, važno je naglasiti da žiri nema uvid u imena autora u samom procesu žiriranja, tako da jednaku priliku imaju i profesionalni fotografi, ali i fotografi početnici koji imaju kvalitetne radove.
Nagrada i na ovogodišnjem festivalu je veoma značajna i vrijedna, ali imali smo priliku prošle godine svjedočiti kako je festival i nagrada na našem festivalu bila odskočna daska mnogim mladim fotografima zbog same eksponiranosti njihovog rada i zaista nas raduje pratiti njihov uspjeh.” Aida Redžepagić, direktorica festivala

 

Više informacija o festivalu, takmičenju, ali i članovima žirija možete pronaći na web stranici festivala sarajevophotofest.com, Instagramu (instagram.com/sarajevophotographyfestival) ili Facebooku (facebook.com/SarajevoPhotoFest)

Festival su podržali ASA Banka, BH Telecom i Grad Sarajevo.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE