Kroz projekte koje Općina Kakanj realizira sama ili u saradnji sa humanitarnim organizacijama, građanima Kaknja koji su nezaposleni dodijeljene su u proteklom periodu različite vrste pomoći, poput donacija traktora, kosilica, plastenika, zasada jagodičastog voća, donacija krava, koza, ovaca…

Brojnim građanima Kaknja pomoć je upućena i kroz projekat “Pokreni svoj posao u Kaknju” i sl.

Velika većina građana Kaknja je na adekvatan način iskoristila pomoć koju je dobila, te je uz vrijedan rad i zalaganje osigurala sebi osnovnu egzistenciju, a brojne osobe koje su dobile pomoć su nedavno odlučile i same pomagati zajednicu kroz donacije svojih proizvoda kakanjskoj javnoj kuhinji.

Međutim, ima i nekoliko nesavjesnih osoba koje su donirani stočni fond i druge vrste pomoći prodale, premda to nisu smjele uraditi. Ima i onih koji su kroz projekat “Pokreni svoj posao u Kaknju” dobile znatna novčana sredstva, a nikakav posao nisu pokrenule, nego su sredstva potrošili nenamjenski.

Sa terena su došle dojave da su neke osobe pomoć utrošile za luksuz.

Ovi slučajevi će ovih dana biti upućeni nadležnim pravosudnim institucijama na postupanje u skladu sa zakonom. (Press Općine Kakanj)

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram