Osnovci OŠ" M.M. Bašeskija" treći na regionalnom takmičenju "Žongarija-loptarija"

Učenici OŠ MMB su proteklog vikenda učestvovali na regionalnom- međunarodnom takmičenju pod nazivom „Žongarija-loptarija“ u austrijskom gradu Klagenfurt. Na takmičenju u kojem je učlestvovalo osam najboljih škola iz regiona, naši kakanjski osnovci su osvojili treće mjesto.

Nakon što su bili najbolji na općinskom takmičenju održanom za Dan općine 15.aprila, a poslije kao drugoplasirani na Državnom takmičenju održanom u sarajevskoj Zetri 29.maja, zbog odustajanja prvoplasirane ekipe iz Goražda, učenici OŠ „MMB“ iz Kaknja su stekli uslove za takmičenje na regionalnom-međunarodnom takmičenju pod nazivom Žongarija-loptarija. Takmičenje se dogodilo u austrijskom gradu Klagenfurtu, a učenici ove kakanjske škole se vraćaju kao trećeplasirani.

[doptg id=”6″]

Rukovodstvo ai sami učenici su zadovoljni rezultatom budući da im je javljeno u posljednji trenutak kako će biti predstavnici Bosne i Hercegovine na na regionalnom takmičenju. Uspjeh je i veći kada se zna da zbog toga što nisu imali pasoš, nekoliko učenika iz prvobitne postave nisu mogli ići u Austriju. Ne sumnjamo da bi ostvarili još bolji rezultat, ali ni treće mjesto na regionalnom takmičenju može biti i više nego zadovoljavajuće.

 

kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.