16.7 C
Kakanj
Nedjelja, 1 Avgusta, 2021

Osmogodišnji dječak teško je ranjen u sukobu migranata: Upotrijebljeno i vatreno oružuje

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img


Osmogodišnji dječak iz Iraka teško je ranjen prilikom sinoćnjeg međusobnog sukoba migranata i pucnjave u blizini Privremenog prihvatnog centra “Miral” u Velikoj Kladuši, u kojem je i prema izjavama očevidaca korišteno vatreno oružje.

– Incident se dogodio iza 18 sati ispred jednog supermarketa u mjestu Polje, u neposrednoj blizini Privremenog prihvatnog centra ‘Miral’. Osmogodišnji dječak je nažalost zadobio prostrijelnu ranu u predjelu grudi, te je transportovan u Kantonalnu bolnicu ‘Dr. Irfan Ljubijankić’ u Bihaću. Vinovnici ovog međusobnog sukoba migranata u kojem je upotrijebljeno i vatreno oružje su se odmah razbježali, pa policijski timovi u potrazi za njima provode opsežnu istragu i pretrese u Velikoj Kladuši, izjavio je glasnogovornik Policije USK Ale Šiljdedić.

Naglašeno je i kako je posebno zabrinjavajuće što je prvi put u međusobnom sukobu migranata na području Unsko-sanskog kantona upotrijebljeno vatreno oružje.

– Ovo je jedan u nizu njihovih međusobnih sukoba, međutim posebno nas zabrinjava upotreba vatrenog oružja, jer ako se potvrde svi navodi očevidaca, riječ je o prvom slučaju posjedovanja i upotrebe vatrenog oružja kada je u pitanju migrantska populacija u ovom dijelu BiH. U dosadašnjim brojnim evidentiranim sukobima korišteni su uslovno rečeno samo tvrdi i oštri predmeti, nikada vatreno naoružanje, dodao je Šiljdedić.

Kako prenosi Fena, povrijeđeni dječak koji je najvjerovatnije stradao od zalutalog metka, hospitaliziran je u Odjelu intenzivne njege u Kantonalnoj bolnici u Bihaću i još uvijek je u životnoj opasnosti.

,prenosi BH Index.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO