1.3 C
Kakanj
Četvrtak, 28 Januara, 2021

Osam Kakanjaca istrčalo polumataron

Proteklog vikenda kakanjski rekreativni trkači su organizaciji udruženja ‘KA plus’ učestovali na III Mandarine Halfmaratonu u Metkoviću.

Ova renomirana utrka je privukla preko 600 sportista i ljubitelja trčanja iz 17 evropskih zemalja. Nastupilo je 30 Kakanjaca od toga osam na polumaratonu i 22 na petokilometarskoj utrci.

Po izuzetno jakoj kiši i teškim uslovima na stazi, svi Kakanjci su uspješno istrčali svoje dionice. Polumaraton u Metkoviću su istrčali Amna Spahić Zuban, Tina Kovačević, Emina Čizmić, Marin Šimić, Adnan Buhić, Brodlija Esmin, Hadzić Dženan i Bajrić Senad.

Najbrži Kakanjac na polumaratonu je Brodlija Esmin sa vremenom od 1:40.28.

Najbolji na 5 km je bio Armin Husika sa vremenom 18:28 koji je zauzeo VI mjesto u ukupnom poretku. +

Posebna vrijednost je izuzetno uspješan nastup sedmero kakanjske djece . Rijad Brodlija i Ajda Bajrić su najmlađi takmičari u muškoj i ženskoj kategoriji.

Emel Hasić je sa 25:25 zauzeo četvrto mjesto u juniorskoj kategoriji a Rijad Brodlija, premda najmlađi trkač, je stigao do šestog mjesta u istoj kategoriji.

Ajda Bajrić je zauzela peto mjesto u ženskoj juniorskoj kategoriji u konkurenciji znatno starijih takmičarki.

Ovim putem iz Udruženja KA plus se zahvaljuju svojim sponzorima na podršci: Crvena jabuka, općina Kakanj, JU KSC i Moj san.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO