16.7 C
Kakanj
Nedjelja, 1 Avgusta, 2021

Organi preminule djevojčice odlaze za Austriju i Mađarsku

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img


Kako doznajemo, organi djevojčice (2) iz Nove Gradiške koja je jučer preminula u Klaićevoj bolnici, ići će za Austriju i Mađarsku.

Procedura je da, čim se dobije pristanak roditelja za doniranje organa, ti organi se prijavljuju na listu Eurotransplanta pa se vidi gdje postoji potreba za njima (u Hrvatskoj ili nekoj od zemalja EU) odnosno, gdje postoji kompatibilan primatelj. Ovoga puta to su bile Austrija i Mađarska.

– Određena je utjeha da će djevojčica pronaći svoj mir u vječnosti te da će transplantacijom organa darovati život drugima – rekao je jučer i ministar Beroš. prenosi 24sata“.

Ravnatelj Goran Roić je jutros potvrdio kako je formalno-pravna procedura za donaciju organa uspješno provedena. Istaknuo je da je prije same eksplantacije organa bilo potrebno provesti svu formalno-pravnu proceduru koja je bila vrlo kompleksna. To je, rekao je Roić, jučer uspješno obavljeno u koordinaciji Ministarstva zdravstva, koordinatorom za transplantacijski program, s Eurotransplantom kojeg je Hrvatska članica i bolničkim koordinatorima.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO