Oprez, kolovozi mokri i klizavi!

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija redovno, ali po mokrim i klizavim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, posebno na putnim pravcima Banjaluka-Crna Rijeka, Karanovac-Kneževo-Turbe, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad.

Zbog izgradnje auto-puta na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani saobraćaj je preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, izmijenjen je režim saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Zbog deminiranja obale rijeke Save, u mjestu Prud, u Federaciji BiH saobraćaj će povremeno biti obustavljan na regionalnom putu Šamac-Prud na mostu u Ulici Kralja Aleksandra Karađorđevića, u opštini Šamac. Obustave će biti na snazi svakog dana od 8.00 do 16.00 časova u intervalima – 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog deminiranja terena, saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila, i to 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja saobraćaja, na magistralnom putu Brod-Odžak /deminerska radilišta Klakari Donji 9 i 13/ od 8.00 do 18.00 časova radnim danima, a u mjestu Liješće od 7.00 do 14.30 časova svakim danom.

Zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog usporeno se saobraća na dionicama Lončari-Brčko jedan i Brčko jedan-Brčko dva.

U mjestu Sjenina Rijeka-Lukavica Rijeka u opštini Doboj zbog deminerskih radova od danas do 19. avgusta na snazi će biti privremena obustava saobraćaja svakog radnog dana od 8.00 do 16.00 časova, i to 30 minuta obustava i 10 minuta propuštanje vozila.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, saobraćaj se i dalje odvija usporeno, prema privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je potpuno obustavljen zbog aktiviranog klizišta.

Zbog priprema za sanaciju magistralnog puta na dionici Modriča-granica Republika Srpska/Federacija BiH /Karuše/ i magistralnog puta Derventa-Šešlije saobraća se jednom saobraćajnom trakom ne duže od 15 minuta.

Saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila u Bijeljini u ulicama 27. marta i Srpske vojske, zbog sanacije. Putnička vozila se sa ovog dijela magistralnog puta Bijeljina-Glavičice preusmjeravaju na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Istočnom Novom Sarajevu na regionalnom putu Kula-Vrace na granici Republike Srpske i FBiH izmijenjen je režim saobraćaja na ukrštanju ulica Ive Andrića, Nikole Tesle i Vojvode Radomira Putnika.

Jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na regionalnom putu na dionici Obudovac dva-Lončari. Predviđeno da radovi traju do 30. juna.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom, naizmjenično, saobraćaj se odvija regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare /Mačkovac/-Čelić, a vozila usporeno saobraćaju na magistralnom putu Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijim.

Na regionalnom putu Teslić-Podjezera /granica Republike Srpske i FBiH/, zbog oštećenja mosta u mjestu Žeželja, zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Na magistralnom putu Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na regionalnom putu Bratunac 3-Drinjača i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi na autobuse prevoznika “Drinatrans” Zvornik koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na dionici lokalnog puta Doboj-Manastir Petrovo na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Na regionalnom putu Bratunac 3-Drinjača i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika “Drinatransa” Zvornik koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Ova zabrana se od 1. marta do 30. septembra ne odnosi na teretna vozila kojima će biti vršen transport drvnih sortimenata regionalnim putem Bratunac 3-Drinjača.

U Brčkom je zbog izgradnje kružnog toka na dijelu magistralnog puta gdje se spajaju ulice Bijeljinska i Ilićka jedan izmijenjen režim saobraćaja.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja jutros nisu duža od 30 minuta.

Možda vam se svidi

Leave A Reply