7.9 C
Kakanj
Četvrtak, 21 Januara, 2021

Općinski podsticaji u poduzetništvu i poljoprivredi: Proizvođačima svježeg kravljeg mlijeka uručeno 10 muzilica

Savez poljoprivrednih udruženja “Kakanjska poljoprivreda-KAP” organizirao je danas u Omladinskom centru u Kaknju svečanost na kojoj je Udruženje uzgajivača krupne i sitne stoke “Farmeri” Kakanj, koje je član Saveza, izvršilo dodjelu 10 muzilica svojim članovima. Muzilice su kupljene podsticajnim sredstvima dodijeljenim od strane Općine Kakanj, uz finansijsko učešće korisnika u iznosu od 20 %.

Na svečanosti su uručene i zahvalnice za pomoć pri realizaciji projekta. Zahvalnice su dodijeljene načelniku Općine Kakanj Nerminu Mandri, šefu Službe za privredu Mirzi Fazliću i šefu Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj Fadilu Merdiću.

Zahvalnica je dodijeljena i direktoru Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj Aldinu Šljivi za pomoć koju Ustanova pruža pri održavanju edukacija za poljoprivredne proizvođače, pri organizaciji svečanosti i sl.

Na području Kaknja kontinuirano raste proizvodnja svježeg kravljeg mlijeka, a Općina Kakanj iz godine u godinu kroz podsticaje daje podršku proizvođačima i općenito svim poljoprivrednicima koji vrijedno rade i žive od vlastite djelatnosti i malog biznisa ili kroz tu djelatnost jačaju kućni budžet.

Press Općine Kakanj

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO