Općina Kakanj sufinansira ekološke aktivnosti nevladinih organizacija, škola i drugih subjekata

Općinski načelnik Nermin Mandra donio je zaključak kojim se odobravaju sredstva aplikantima koji su kroz proceduru javnog poziva podnijeli aplikacije za odobravanje sredstava u svrhu sufinansiranja projekata za zaštitu okoline za 2014. godinu.

Ornitološkom društvu ”Naše ptice” Sarajevo dodijeljeno je 1.100 KM za projekat “Zaštita sova na području Spomenika prirode Tajan i prašume Trstionica”, Eko udruga “Medena dolina” Kakanj će za realizaciju projekta uređenja izletišta Ponijeri dobiti 2.100 KM, za projekat ”Ekološka biblioteka Kakanj” 3.000 KM dodijeljeno je Gradskoj biblioteci Kakanj, UŽOK-u je dodijeljeno 1.200 KM za projekat ”Spriječimo ekološku katastrofu”, za projekat “Budimo razumni prema prirodi i sebi” 2.500 KM dodijeljeno je Udruženju građana ”Bazen Benat”, UG ”Alternative” Kakanj dodijeljeno je 1.500 KM za realizaciju projekta “Građani uređuju zelene površine”, Udruženje za zaštitu prirode ”Zeleno Polje Kakanj” će dobiti 1.500 KM za realizaciju projekta razdvajanja otpada na izvoru, 1.400 KM je dodijeljeno Udruženje mladih ”Zeleno srce” za projekat “Inventarizacija i kartiranje flore Lipničkog brda”, Srednjoj tehničkoj školi “Kemal Kapetanović” Kakanj odobredno je 1.500 KM za projekat selektiranja ambalažnog otpada, Resursnom ekološkom centru Kakanj dodijeljeno je 2.100 KM za projekat “Eko servis REC, održavanje i čišćenje izletišta Ponijeri” i 2.100 KM za projekat “Eko-kviz za učenike osnovnih škola općine Kakanj , tematska cjelina: Otpad”.

Između Općine Kakanj i aplikanata kojima su po osnovu javnog poziva odobrena sredstva za realizaciju projekata ugovorom će biti definirane međusobne obaveze.

Ukupno je izdvojeno 20.000 KM. Radi se o sredstvima iz Programa utroška namjenskih sredstava za zaštitu okoline Općine Kakanj za 2014. godinu.

Press Općine Kakanj

Možda vam se svidi

Comments are closed.