34.6 C
Kakanj
Utorak, 22 Juna, 2021

Općina Kakanj održala riječ: Problem je riješen

Početkom druge sedmice u oktobru Kakanjce je u Ulici branilaca na cesti dočekala „blokada“ na jednoj traci , dok je na drugoj saobraćanje bilo otežano.

Prekopavanje ovoj ulici izazvalo je val nezadovoljstva kod građana zbog usporenog saobraćaja.

Nije dugo trebalo da se oglase iz Općine Kakanj, u saopćenju koje je objavljeno samo nekoliko sati poslije objašnjeno je kako je došlo do blokade.

  • Obavještavamo javnost da je u nedjelju, u ranim jutarnjim satima od 5.30 do 7.30 h, izvršeno prekopavanje ceste u Ulici branilaca. Prekopavanje je bilo odobreno od strane nadležne službe.

„Problem će biti trajno riješen“

U objašnjenu također navode da je prekopavanje izvršeno u vrijeme kada na cesti skoro niko ne saobraća, kako ne bi bilo zastoja.

  • Izvođač radova je izvršio privremenu sanaciju prekopanog dijela ceste, a ima obavezu da izvrši i trajnu sanaciju, i to će biti izvršeno. Tokom protekle noći padala je obilna kiša, te je došlo do pojave nove rupe u tlu. Odmah jutros na teren je upućen inspektor, a pozvana je i policija kako bi se regulisao saobraćaj koji je u tom momentu bio otežan. Problem će biti trajno riješen. Molimo za razumijevanje i objektivnu prosudbu cjelokupne situacije– naveli su u saopćenju.

Problem riješen

I uistinu kako je u saopćenju navedeno da će problem biti trajno riješen, to se i dogodilo.

Danas u poslijepodnevnim satima u Kaknju se stvorila velika gužva u Ulici branilaca. Upravo u to vrijeme, nakon što se vrijeme stabiliziralo i postalo pogodono za radove, za nepuna dva sata izvršena je sanacija tog dijela puta.

Ubrzo su preko tek asfaltiranog dijela automobili nesmetano prolazili.

 

(Kakanj-X)

 

http://kakanj-x.com/kilometarska-kolona-u-kaknju/

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO