-8.7 C
Kakanj
Nedjelja, 17 Januara, 2021

Općina Kakanj o prekopavanju u Ulici branilaca: Problem će biti trajno riješen

Prekopavanje u jednoj kakanjskoj ulici izazvalo je val nezadovoljstva kod građana zbog usporenog saobraćaja.

Ipak, reakcije su neopravdane. Općina Kakanj se oglasila o ovom slučaju i pojasnila kako je problem nastao te da će isti biti riješen.

Saopćenje iz Općine Kakanj prenosimo u cijelosti:

Prekopavanje je bilo odobreno, izvršeno je u nedjelju u ranim jutarnjim satima kada gotovo nikoga nema na cesti, obilna kiša je prouzrokovala problem, sve će u konačnici biti riješeno.

U vezi rasprava na društvenim mrežama, javnost obavještavamo da je u nedjelju, u ranim jutarnjim satima od 5.30 do 7.30 h, izvršeno prekopavanje ceste u Ulici branilaca. Prekopavanje je bilo odobreno od strane nadležne službe.

Prekopavanje je izvršeno u vrijeme kada na cesti nema gotovo nikoga, upravo da ne bi bilo zastoja.

Dakle, ne radi se o samovolji bilo koga, već o odobrenju jer naši sugrađani koji će živjeti u novoj zgradi trebaju grijanje isto kao i drugi građani.

Izvođač radova je izvršio privremenu sanaciju prekopanog dijela ceste, a ima obavezu da izvrši i trajnu sanaciju, i to će biti izvršeno.

Tokom protekle noći padala je obilna kiša, te je došlo do pojave nove rupe u tlu. Odmah jutros na teren je upućen inspektor, a pozvana je i policija kako bi se regulisao saobraćaj koji je u tom momentu bio otežan.

Problem će biti trajno riješen. Molimo za razumijevanje i objektivnu prosudbu cjelokupne situacije.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO